Драгомир Дончев – Dragoe: Вдъхновението се сънува

Реклама, фотография, музика

  • 06.04.2021
  • от редакторите

Тръгваме на пътешествие, в което те запознаваме с четири дигитални персони, от които попиваме знание като гъби. Говорим си с модерни млади професионалисти с интересни занимания, които успяват да работят извън рамките благодарение на умението си бързо да навлизат в новостите и, разбира се, високоскоростен мобилен интернет. Той се явява като едно от нещата, без които модерните градски (и не само) професионалисти наистина не могат, защото коя професия днес не е свързана с интернет? Едно е сигурно, неограничените мегабайти могат да доведат до неограничени възможности особено когато знаеш как да ги използваш. А хората, с които те срещаме, знаят – те са свободни по дух и живеят еднакво добре в двата свята – на живия живот и на дигиталната планета, където често развиват пълния си потенциал.

Знаеш кой е Dragoe, нали? Ако все пак по някаква причина не си наясно с талантите на Драго Дончев, ще те светнем. С Драго в ролята си на DJ сме танцували заедно на някои от събитията на Go Guide, за справка виж After Work Social Club, а последно сетът му озвучи онлайн изданието на Night Market. Фотографиите му в инстаграм са дефиницията за естетика, а работата му в Saatchi & Saatchi и сегашната му агенция – Digitas, показва какъв гуру имаме пред себе си.

Пръстите му подчиняват пулта, фотоапарата и интернет пространството, а дигиталният свят го приема като един от своите.

Заедно минаваме по клавишите на ежедневието на един толкова всестранно развит човек и си говорим за неограничените възможности.

От колко време се позиционираш зад пулта?

Скоро стават 6 години от първото официално парти… с живи хора. Проектът Stranger Synths се роди от желанието ни да разширим възможността на нощната публика в София да рейвва на алтернативна електронна музика, освободена от традиционните за географските ни ширини етикети „хаус“ и „техно“.

Музиката сближава хората, фотографията показва техните лица, а рекламните агенции се грижат за създаването на творческа комуникация за продукт или услуга. Какво ти дава най-голямо удовлетворение?

Рекламата е моята истинска професия и съответно успехите там са ми най-ценни, но трудно нещо може да се сравни с взаимния екстаз (no drug pun intended), който обменяме с публиката на живите събития.

Какво ти липсва в ежедневието?

10 милиона.

Кое е най-сладкото на неограничените... възможности?

Избягвам сладкото, защото имам наследствена предразположеност към диабет.

Какво щеше да правиш, ако имаше всичките мегабайти на света, неограничено?

Щях да се превърна в hotspot. (И ти можеш да се превърнеш в „гореща точка“ за всичките си приятели, ако се възползваш от мегабайтите в истински неограничените планове Unlimited от Vivacom – бел. ред.)

Какво мислиш за стрийминг платформите за музика като Tidal?

Преди години писах цяла дипломна работа по този въпрос, но няма да навлизам в подробности.

За мен лично най-голямото предимство на тези платформи е ежедневното откриване на нови уникални артисти.

Хората, които повтарят колко хубава музика е имало едно време и сега какъв шит е, просто не знаят как да я търсят. Предполагам и в тази посока ще се развиват стрийминг услугите – към по-добро изграждане на музикалния вкус. 

От къде черпиш вдъхновение?

Сънувам го.

С кой трак би описал живота си сега?

Hall & Oates – Out of Touch.

Коя е Мария Андреева и какво е да си влогър?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.