Breath for Bread: Майсторите на хляба в София

Go Bread: Водим те до местата, в които хлябът е царят

0 коментара Сподели:
Майсторите на хляба в София

Като видни ценители на добрия вкус,

нашата гастро особа винаги държи да е замесена с най-добрите ястия, коктейли и преживявания. На пролет решихме, че е време да се забъркаме с малко брашно, квас и вода,

за да потънем в мекото на хляба и всички негови тайни.

Отправяме се право към майсторите в сферата, за да опитаме от изумителните им произведения и да научим за тънкостите и похватите в създаването на хрупкава коричка, мека среда, аромат и звучно разчупване. От теб се изисква само да намажеш с масло, да поръсиш с мерудия и да се насладиш на великолепните качества на майсторски направения хляб. Има ли нещо по-хубаво от това?

Céleste patisserie and bakery

Céleste patisserie and bakery

Бутиковата френска сладкарница и пекарна за чудо и приказ определено е едно от райските кътчета в София.

Тук освен с фантастични десерти, могат да се похвалят и с невероятен хляб! Производството е напълно ръчно, в естествената температура на околната среда и без каквито и да е добавки или фабрично опаковани продукти. Céleste използват собствена органична жива квас, като следват стриктно разработена технология, която прави хляба плътен, но сочен, с тънка, хрупкава коричка. Всяко тесто преминава през 25-часов процес от месенето до печенето, а освен, че е с феноменален вкус, е и с ниски глутенови стойности.

бул. „Васил Левски“ 24
087 884 4846

Хлеб

Хлеб

Представяме ти Фурна Хлеб и Долината на Лимеца – сплотения колектив, в който с много любов се отглежда и обработва зърното за насъщния. Зад проекта откриваме Ивана, Софи и Тони –

екипа от млади хора, заети с мисията да отглеждат и пекат древни зърнени култури чрез натурални практики.

По пътя на зърното, от семе до хляб, те изграждат устойчива екосистема, която поддържа както здравето на земята, така и благополучието на хората. Очарователната пекарна Хлеб ще откриеш точно до Чешмата Св. Георги в Княжево, където замесват хляба с отгледано от Долината на Лимеца зърно. Можем да кажем, че младите хора се превръщат в пример за устойчив модел и затворен кръг на производство. Резултатът е фантастичен квасен хляб, изпечен на каменна пещ и уютна пекарна, в която винаги си добре дошъл!

Княжево, ул. „Бойница“ 3
087 741 0711

Братя Хлебари

Братя Хлебари

Достойните победители в категорията Best Bakery на Go Food & Drink Awards 2023 определено имат огромна заслуга за цялостното развитие на хлебарството у нас. Пресиян и Теодор Петрови захващат трудоемкия занаят преди повече от 10 години, като посредством хляба са създали хиляди сладки моменти за всички свои гости в емблематичната пекарна „Братя Хлебари“.

Хрупкава коричка, мека среда, аромат от детството –

занаятчийските им печива сa същинска прелест, която си заслужава да си подаряваш колкото може по-често.

ул. „Донка Ушлинова“ 2

Брънч обиколка в София: заведенията, които ни впечатлиха с богато меню

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *