Коктейли от бъдещето – срещаме те с Max La Rocca, който ще ни отведе на джин приключение

Финалът на едно вълшебно пътешествие с вкусовете на Gin 1689 е тук – ето всичко, което трябва дa знаеш за състезанието Gin Time Travel: A Journey from 1689 to the Present

0 коментара Сподели:
Gin 1689

Периодът от годината ни предразполага да се подготвим за по-леки дрехи, по-дълги срещи и нови предизвикателства. Нашият радар за събития улови именно такъв ивент – изключителен конкурс, в който най-добрите млади миксолози в страната мерят сили и представят автентични коктейли. 

Gin Time Travel: A Journey from 1689 to the Present е състезание с двойна доза, аромат и вкус на джин приключение,

което ни дава още една причина да чакаме май с нетърпение. Тогава ще станем свидетели на последния от трите тематични кръга – „Минало“, „Настояще“ и „Бъдеще“, за да се насладим на живо на най-свежите напитки и най-креативните бармани. 

Участниците ще бъдат оценявани от чуждестранно жури в лицето на трима професионалисти:

Alexander Jannsens, един от създателите на Gin 1689; посланика на марката MATE CZIZMADIA и Max La Rocca, който е уважавано лице в барманската гилдия, съдия на безброй престижни състезания, а днес и гост на Go Guide, от когото да разберем повече за конкурса. Чакаме те на 16 май в Бар „Спутник“, за да изпитаме емоцията на финала заедно, а сега е време да ти подарим вълнуваща среща, посветена на магията на джина. 

Какви елементи смятате за съществени за създаването на коктейл, който заслужава да бъде награден?

Има много аспекти, но за да стигнем директно до същината, бих казал:

– Познаване на класиките. Фактът, че тези формули са оцелели в изпитанието на времето, трябва да има значение за вас.

– Дълбоко изучаване на съчетаването на вкусове. Развивайте и владейте начини за създаване на хармония и баланс в небцето. Почерпете вдъхновение от ресторантьорския свят, сомелиерите, готвачите, сладкарите и други.

– Удовлетворяване на петте сетива. Ние изпитваме света и живота чрез всичките ни сетива, така че защо да ограничаваме изживяването от питието, фокусирайки се само върху течността в чашата? Материалите, които използвате, ритуалът, историята, звуците – помислете за начини, по които да накарате хората да помнят това изживяване десетилетия напред.

Можете ли да споделите някакви съвети за начинаещи миксолози, които искат да създават уникални и запомнящи се коктейли?

Създаването на напитки е свещена дейност, обмен на енергия, трябва да се подходи с любов към хората, за които създавате или смесвате съставките. Ако вложите любов в това, всичко останало ще се получи. Хората усещат енергията и това ще направи не само вашия коктейл, но и цялото изживяване запомнящо се.

Как очаквате състезанието да насърчи иновациите в общността на коктейлите?

То определено ще увеличи увереността на барманите да разширят границите си в откриването на нови вкусове, техники и концепции, а също да тренират креативността си и да се свързват с общността на барманите.

Като съдия какво най-много се надявате да изживеете по време на предстоящото състезание на Gin 1689?

Когато съдийствам, за мен най-важно е колко добре барманът ще успее да ме впечатли с гостоприемството си. След това с уменията си и с атмосферата, която създава в бара, в който се провежда състезанието. За състезателите основната цел трябва да бъде да се представят по начин, който прави хората да искат да ги посетят в техните истински барове. След това, разбира се, обръщам внимание на вкуса на напитката, баланса, външния вид, историята и как удовлетворява петте сетива.

Ако можете да поканите някой измислен герой да бъде съдия на това състезание за коктейли, кой би бил той и защо?

Определено Лудия Шапкар! Той има склонност да изкривява правилата в полза на собствената си уникална перспектива. Въпреки че изучаването на правилата е изключително важно за едно състезание, този подход поне за мен помага да бъдеш по-автентичен и уникален. Това търсят съдиите, а също така това очакват и гостите всеки ден в бара – уникалност и автентичност.

Ако може да създадете тематична песен за състезанието на Gin 1689 – Gin Time Travel: A Journey from 1689 to the Present, каква би била тя?

Определено песента The Son of Flynn на Daft Punk, защото тя представя бъдещето, което е и темата на финалния кръг от състезанието на Gin 1689.

Какъв съвет бихте дали на амбициозните миксолози, които искат да създават уникални и запомнящи се коктейли?

Създаването на напитки е свещено действие, обмен на енергия, трябва да се подхожда с любов към хората, за които твориш, иначе просто смесваш съставки.

Състезанието се организира от DrinkPlus в колаборация с Gin 1689 Official

и е част от кампания за развитие и подкрепа на миксолозите в България и запознаването им с автентичната рецепта на Gin 1689.

Партньори: Mental Syndicate, Kitchen59, Sputnik Bar, Public Bar

City Guide: София от сутрин до вечер в пролетна наслада

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *