С грим или не – „Ергенът“ отново предизвика бой от женска злоба или за селска чест?

0 коментара Сподели:

В хитовото реалити „Ергенът“ страстите отново бушуват и макар да не ни се иска да влизаме в никакви полемики, свързани с предаването, снощният епизод буквално ни озадачи.

В него момичетата трябваше да се появят пред Алек без грим и лъскави облекла, а напълно натурално.

Тази на пръв поглед проста задача нажежи обстановката до червено и на преден план излязоха доста неща. Правилото „без грим“ доведе до словесен двубой между Криси и Екатерина.

Според гримьорката, която снощи напусна шоуто, Екатерина не е премахнала целия свой макиаж и това било в силен разрез с правилата.

Криси настояваше Екатерина да почисти отново лицето си с мокри кърпички, които ѝ бяха предоставени от продукцията, за да докаже, че е напълно натурална пред Алек. На кърпичките действително беше останало малко грим и това накара двете дами да влязат в тежък скандал, който показа доста любопитни факти относно женската душевност. Първото, което забелязахме, е, че понякога причината тези лъскави красавици да изглеждат по този начин е не суета или желание да впечатляват, а тежки травми от миналото.

Оказа се, че Екатерина е имала комплекс от малка, тъй като е от смесен брак и децата в училище ѝ се подигравали за дръпнатите очи.

Това я накарало да започне да се гримира още от ранна възраст и в момента, както самата тя сподели, „усещането да е без грим я карало да се чувства все едно си е забравила нещо вкъщи“. Тази неувереност от нейна страна втрещи момичетата, но истината е, че нас искрено ни натъжи.

Всяка дама е красива в абсолютно чистия си вид, а гримът е начин да подчертаем тази естествена красота.

Да се крием под него от някого или нещо показва силен емоционален страх или проблем. Това поведение може да обърне представата ни за голяма част от дамите, обявени за твърде суетни или тези, наричани „силиконки“, с множество корекции и фрапантен външен вид. Дали по-скоро не става въпрос за дълбоко скрити комплекси и травми, за да изглеждат тези момичета по този начин, или говорим за някакъв странен вид естетика, който те са възприели, за да привличат внимание, да впечатляват или да се чувстват добре.

От своя страна поведението на Криси не беше по-малко шокиращо. Да обиждаш момиче за това как изглежда без очна линия или пудра е чиста проба женска злоба, а да се подиграваш на човек за естествения му външен вид граничи с доста неприятни лични качества.

Истината е, че замисълът на предаването се движи на ръба.

Чисто емоционално двайсет или повече момичета да се борят за един мъж ни изглежда почти сюрреалистично, а да гледат как всяка вечер се целува с различна е поведение, което не разбираме напълно. Мъжете се борят за жените по-често в реалния свят и това ни се вижда по-добрият вариант, а да си дама и да те „избират“ като на сергия ни изглежда не много „дамско“ и уважително към нежния пол.

Какво ще стане нататък в реалитито, предстои да разберем, но дотогава казваме – носете си новия грим, момичета. Носете обаче и истинските си лица, защото по-ценно от тях и „чистата“ ви душевност и поведение едва ли има.

За още от същото – Топ коментари и мемета от снощи – „Ергенът“ 3 започна

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *