Истории за насъщния – InGlobo ни среща с хляба и хората

Шестото събитие от "Ловци на истории" е тук, за да те върне към корените, уюта и дома

0 коментара Сподели:
InGlobo

Хлябът е свещен, той е наше начало, живот и същност, той е първата ни дълга връзка с ресурсите на природата, задържайки ни на място или местейки ни на друго по пътя към това да го осигурим. Учи на търпение, разбирателство и е способен да променя света, да очертава ценностите му и да отразява собствените ни стандарти.

„Никой не е по-голям от хляба“ – казват предците ни.

Седмицата ни продължава със страхотни новини – посрещаме новото, шесто събитие на InGlobo от поредицата “Ловци на истории”. В него майсторството създава удоволствието, като срещата е с хляба и хората, които познават неговата същност и пазят обичаите му. Присъедини се към нашата компания на 25 април 2024 г., в 19:00 ч., в Event Space 2020 в София, където ще се отворят вратите за една истински уютна вечер. Заедно ще разберем повече за превъзходството на пшеничното зърно и неговата специална природа и за хляба като продукт с любопитна биологична „архитектура“ и смисъл, вплетен в обредността и обичаите на българина. 

Осигури си място с билет, а дотогава – подаряваме ти история и най-важното за събитието, в което главен герой ще бъде Хлябът.

Кои са Ловците на истории?

Мария Жекова – MasterChef на България, водещ на предаването по bTV „Вкусът на България“, създател на хранилището за мечти „Силивряк“ в Родопите
Иглика Мишкова – етнолог и гл. ас. д-р в Националния етнографски музей – БАН
Свилен Класанов – създател на заведенията „Слънце Луна“ – пекарни и ресторанти в София, мелничар и собственик на автентична работилница за хлебарство в с. Еремия, Кюстендилско

На събитието ще видим обредни хлябове със специфична символика, приготвени от Мария Жекова и Свилен Класанов,

а също – ще се насладим на хлябове от различни житни култури от водещи занаятчийски хлебарници в София.

На място ще откриеш и двe работилници за месене и печене на хляб с водещи Мария Жекова и Свилен Класанов!

“Истории за насъщния” включва дискусия в стила на InGlobo – между гостите на сцената и с въпроси от публиката. Този път в разговора ще открием какви истории разказва хляба, а Мария Жекова ще търси отговори от Свилен Класанов и д-р Иглика Мишкова на най-важния въпрос:

Защото хлябът е наше начало, но и продукт, способен да променя света?

Нямаме търпение да споделим тези емоции заедно –

от началото с welcome drink чак до края, когато ще може да си вземем книжка за обичаите и обредността на българите през Страстната седмица, подготвена от Националния етнографски музей, и копия на архивните изображения на обредни хлябове.

Един от закупилите билет за събитието и регистрирал се на входа, ще получи награда от MINI България – тестдрайв уикенд с MINI Countryman.

Breath for Bread: Майсторите на хляба в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *