СЪБИТИЯТА С ВХОД СВОБОДЕН ПРЕЗ АВГУСТ

Какво да правиш в горещите дни, ако на море не си

  • 04.08.2016
  • от Мирела Василева

СОФИЯ ДИША
(7, 14, 21 и 28 август)

Както всяка година едно от най-свежите неща през лятото ще бъдат августовските недели и фестивалът „София диша“. Къде да ги намериш? От 7 до 28  те ще са по софийските улици в тази последователност: „Денкоглу“, „Московска“, „Александър I“, „Стамболийски“. Какво да очакваш там? Изложби, игри, непознати храни и напитки, авторски произведения и дизайнерски дрехи. Повече информация можеш да намериш на сайта на събитието.

МЕДИТАЦИЯ
(14 август)

Ако пък решиш да подишаш в парка, присъедини се към организираната групова медитация. Събитието обещава тишина, блаженство и намиране на вътрешен мир, така че отдели си малко време за себе си. За да откриеш часа и мястото на срещата, погледни тук.

ТАНЦИ
(13 и 27 август)

Освен за душата си можеш да се погрижиш и за тялото си с програмата „Танцуваща София“, която от юни насам учи малки и големи на какви ли не танцови практики. През август нещата се случват в ОКИ „Красно село“ и Бизнес парка, а танците ще са народни и съвременни. Тук можеш да видиш повече.

РЕГЕ
(7 август)

В случай че вече си развил танцовите си умения и тренировки не ти трябват, можеш да покажеш какво умееш на слънчевата реге неделя в Маймунарника. Партито започва в следобедните часове и продължава до ранните на понеделник, а тук можеш да потвърдиш присъствието си.

КИНО
(2,4, 9 и 12 август)

Вече те запознахме със страхотната инициатива Блок кино. През август прожекциите продължават с пълна сила, а филмите, с които ще можеш  да обогатите лятната си вечер, са „Източни пиеси“, румънската копродукция „Защо аз?“ и фестивалният фаворит „Урок“. Програмата на Блок кино можеш да следиш на сайта им.

Виж още една алернатива за летни вечери.