Най-престижното състезание по брейкинг – Red Bull BC ONE – се завръща в София!

Месецът завършва повече от добре – на 30 март ни предстои Red Bull BC ONE. Виж подробности:

0 коментара Сподели:
Най-престижното състезание по брейкинг – Red Bull BC ONE – се завръща в София!

снимки: Red Bull

Обожаваме адреналиновите състезания, а когато става въпрос за брейкинг, сърцето ни започва да тупти в ритъм.

Супер танцьори, уникални трикове и хореография, страхотна музика и извънземни пози – всичко това може да видим в София на 30 март, защото в Event Center Pirotska 5 ще се проведе най-престижното състезание по брейкинг – Red Bull BC ONE! Събитието се случва за четвърти път у нас, а участниците ще бъдат оценявани от едни от най-реномираните международни съдии.

Напомняме ти, че Red Bull BC ONE стартира през 2004 с квалификации в 18 държави,

а през 2024 година се разраства с повече от 60 събития в над 30 пазара. В България състезанието се провежда от 2012 година, като последното издание е през 2022 година с победители B-Girl Gubchy и B-boy Slav.

„Беше едно от най-уникалните неща, които са ми се случвали“, споделя B-Girl Gubchy,

която представя България на глобалния финал в Ню Йорк тогава. Всяка година хиляди брейкъри от цял свят се съревновават, за да получат шанс да стигнат до световния финал. От всички тях само 16 B-Boys и 16 B-Girls получават възможността да участват в ожесточена 1 в 1 отворена битка, а само един мъж и една жена стават световни шампиони.

В България решаващ глас за това кой ще се класира до големия финал в Рио де Жанейро, Бразилия, на 7 декември ще имат едни от най-реномираните имена в сцената, а именно – признатия член на Red Bull BC ONE All Stars и преподавател в Харвард B-Boy Roxrite (Мексико), жената, работила със звезди като Марая Кери и Роби Уилиямс – B-Girl Babyson (Франция) и сертифицираният олимпийски съдия B-Boy Emmanouel Fox (Франция). Хост на събитието ще бъде легендата на българската брейк сцена B-Boy Jokata. На 30 март освен състезателната част всеки ще има шанс да се включи в различни танцови работилници в първата половина на деня, като графикът е:

B-Gril Babyson 10:00–11:30 ч.

B-Boy Emmanouel Fox – 11:45–13:15 ч.

B-Boy Roxrite – 13:30–15:00 ч.

Квалификациите ще се проведат между 14:00–16:00 ч., последвани от национален финал между 18:00–21:00 ч. Dj One Up (Франция) и Dj Lalri (България) ще се погрижат музиката да не спира през целия ден на събитието. Всеки желаещ да се включи в надпреварата може да се регистрира за участие до 27.03 тук.

Входът за всички активности в програмата на събитието е безплатен и няма регистрационна такса,

а повече информация ще намерите във Facebook страницата им, както и на www.redbull.com. Нямаме търпение и този път да видим най-добрите от най-добрите. На състезателите – успех!

За още от същото – виж Седем дни, за да прекосиш Европа – Red Bull те кани на грандиозно приключение

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *