Три филма на Люк Бесон, които по нищо не си приличат

Има едно общо между тях – гледаш ги с удоволствие

0 коментара Сподели:
Три филма на Люк Бесон

Винаги разпознаваме стила на един режисьор във филмите му!

Почеркът е визитната картичка на твореца. Често именно заради това харесваме и гледаме точно неговите филми.

Можем да изброим десетки примери, но има обаче и режисьори, които се отличават точно с обратния подход.

Люк Бесон е един от тях. Той твори във всички жанрове на игралното кино, има документални филми, анимации и телевизионни проекти. Всеобхватен и разнообразен, Люк Бесон е наш любимец. Затова ти предлагаме 3 негови филма, които изцяло се различават, но има едно общо между тях – оригинални са.

Жана д’Арк, 1998 г.

Една историческа драма, под режисурата на Люк Бесон. И тук след „Петият елемент” главната роля е поверена на Мила Йовович. Влизайки  под кожата на Жана д’Арк, актрисата за пореден път  доказва забележителния си талант. Отговорността да интерпретираш историческа личност е голяма. За Йовович обаче явно няма невъзможни неща.

Тя създава Жана силна, вярваща и налудничава, което прави героинята толкова пълнокръвна, а живота и делото ѝ така интригуващи и трагични.

Въпреки до болка позната, Бесон успява да  разкаже тази епична история  интересно. Трогва те, развълнува те с поразителни сцени. Изцяло заслужено филмът е носител на редица награди.

Анжела, 2005 г.

Това е един от най-любимите ни филми на режисьора.

Той е и сценарист на лентата. Черно-бял, много съдържателен и вдъхващ надежда и любов  у  зрителя. В главните роли са френската звезда Жамел Дебюз и бившата датска манекенка Рие Расмусен. Това е филм, който наистина ще докосне душата ти. Идеята и сценарият са замислени много оригинално. Самият Люк Бесон споделя, че след  „Жана д’Арк” седем години не снима нищо, защото  няма какво да каже на хората. С  „Анжела” той им казва много важни неща. Идеята на филма е въплътена в необикновената среща между дребен мошеник и паднал ангел, прикрит зад маската на проститутка. Ако си пропуснал филма, гледай го и ще разбереш защо сме такива големи фенове.

Люси, 2014 г.

Жанрът на този филм пък е научнофантастичен екшън. Отново Бесон е и сценарист на филма. Точно по повод на сценария има противоречиви мнения за лентата. Ние все пак харесваме „Люси” и ти го препоръчваме. Идеята е актуална за съвремието ни. Базира се на това, че хората използват 10% от мозъка си. Разказва се за младата студентка Люси, която неволно приема експериментален наркотик и получава възможност да разгърне пълния си потенциал.

В нейната роля е Скарлет Йохансон, което прави филма още по-приятен за гледане.

Особено като добавим и участието на  Морган Фрийман. Освен интересна тематика и световнопризнати актьори филмът има и много добри визуални ефекти. Когато излезе по екраните, финалът предизвика полемика. Няма да го издаваме, в случай че  не си гледал този филм на Люк Бесон. Наваксай пропуснатото, защото се говори, че ще има втора част на „Люси”.

Ако се поинтересуваш от творчеството на френския режисьор, наистина ще забележиш разнообразието в жанровете, 

тематиката и стилистиката на филмите му. Също и ще се убедиш в перфектния му избор на актьори. Явно Люк Бесон има множество послания и идеи, които иска да изрази. Това говори за сложната му личност, а ние, зрителите, можем само да му благодарим, че успява вече години наред да ни изненадва и радва с филмите си.

Ето и няколко стъпки за природно красива коса.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *