За мен, за теб, за нас и тънките струни в душата

For Me от Dead Man’s Hat настръхва по кожата на странстващия творец във всеки от нас

0 коментара Сподели:
https://www.youtube.com/watch?v=jH-7JVdbSgA&feature=emb_imp_woyt

снимки: Зоя Стоянова

Между високите стени на панелните блокове и в обстановката на миналото, което сякаш не иска да си тръгне, един образ разкрива себе си, за да напомни, че да принадлежиш (на място, човек, идея) е преди всичко състояние на духа. Говорим ти за клипа към песента For Me от Dead Man’s Hat, който предшества премиерата на втория албум от бандата през март. За мен, за теб, за нас и за тънките струни в душата – видеото облича музиката и настръхва по кожата на странстващия творец във всеки от нас.

Кога си се чувствал най-малко на място, но в същото време най-много себе си?

Размишляваме върху този въпрос, докато следим всяко движение на футуристичната гейша в клипа.

В ролята е Илияна Георгиева, която обикновено омагьосва музиката на Dead Man’s Hat с виолончело, а зад камерата Тихомир Рачев, чиито модни фотографии познаваш добре. В това визуално пътуване между етажите на скритата същност, която няма търпение да бъде разкрита, ни води Ража Ел Мадхун – звуковата вълна, която щяхме да усетим, ако най-красивата меланхолия имаше глас.

С постоянно нарастваща енергия и ясно отчетлива кулминация, която изпълва слушалките с бушуващи чувства,

For Me се слуша най-добре рано сутрин или в онези часове на денонощието, когато дори най-здраво залостените врати на съзнанието се отключват.

Автор на музиката и текста е Ража, която работи по песента заедно с Илияна и Христо Михалков. Тримата се събират в малкото домашно студио на Христо, за да дадат живот на записите, аранжимента и музикалното продуциране. Записът на барабаните, микса и мастера на For Me са дело на Мартин Профиров – барабаниста на група ПИФ. В комбинация с видеото резултатът е аудио-визуално преживяване, говорещо на езика на различните.

Само прелюдия към албума, който ни очаква на 11 март, сигурни сме, че и този път Dead Man’s Hat няма да ни предадат сами в ръцете на самотата.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *