Новата реклама на Chanel – мед и класа по ръба на устните

Брат Пит и Пенелопе Крус са толкова горещи в това видео, че можем да кажем само – добра работа, Chanel, много добра…

0 коментара Сподели:
Новата реклама на Chanel – мед и класа по ръба на устните

Има брандове, които са обикновени, невзрачни, чисто комерсиални, но има и такива, превърнали се в история, в жива легенда, в еманация на добрия вкус и елегантното, небрежно и абсолютно гъзарско поднасяне на красота и бохемски шик.

Точно на това станахме свидетели преди дни, когато френската модна къща Chanel пусна видеото към новата си реклама.

Този минифилм, естествено, е избрал за основни персонажи единствените мъж и жена, които могат да наелектризират публиката само с едно поместване на погледа или лека усмивка – Пенелопе Крус и Брад Пит! Тук те са очарователна комбинация, която не е за изпускане. Видеото представя шоуто на Chanel Eсен-зима 2024/25 Ready-to-Wear и е почит към филма Un homme et une femme на френския режисьор Клод Льолуш.

В оригиналния сценарий на филма мъж и жена се срещат в интерната на децата си и разбират, че между тях има огромно привличане.

Той улавя началото на една любовна история в Довил, място, скъпо за Къщата и вдъхновение зад новата колекция на бранда, представена от Виржини Виар.

Както писаха всички таблоиди – в рекламата на бранда виждаме двете звезди от A-листата на Холивуд да изглеждат дяволски секси в луксозен ресторант в Довил, наречен La Belle Epoque. Те се взират един в друг с копнеж в очите, докато са прекъснати от млада сервитьорка. 60-годишният Брад Пит е както винаги очарователен в черно сако с пуловер върху бяла риза, а косата му е решена в стил Стар Холивуд. 49-годишната Круз е изключителна със спуснатата си гарвановочерна коса и тежка черна очна линия. Двамата се усмихват леко един на друг, не се докосват, а само разменят няколко реплики, които са емблематични за оригиналния филм на Клод Льолуш, не спирайки да изследват всеки сантиметър от другия само с поглед.

Абсолютно достатъчно, за да се нажежи обстановката, и то без и ни най-малък намек за интимност във видеото.

Просто черно-бяло, изпипано до прецизност заснемане, почеркът на Chanel, двама гениални актьори и разбира се – класа и мед по ръба на устните или докъдето поглед стига, както го могат само от френския гигант.

В рекламата Пенелопе казва на Брат: „В колко часа тръгнахте за Монте Карло вчера?“, докато държи черната си чанта Chanel на масата между тях. След това тя пита сервитьорката дали имат свободни стаи в хотела, където се намира ресторантът:

„Извинете. Съжалявам, имате ли свободни стаи?“.

По този начин намеква, че двамата ще бъдат заедно след вечерята и ще правят любов. Тази част от видеото пресъздава абсолютно точно оригиналната сцена от Un homme et une femme, в която актьорите седят един срещу друг в ресторант на хотел Deauville, но докато във филма мъжът задава въпроса за свободната стая, във версията на Chanel го прави Пенелопе Крус.

От бранда обясниха, че по този начин са искали да овластят жената, да ѝ придадат сила и самоувереност, затова са възложили тяхната интерпретация на Крус.

В оригиналния филм също има черна чанта на Chanel, която главната актриса държи на масата в ресторанта.

Клипът е режисиран от Inez & Vinoodh, а критиците предвиждат, че рекламата ще се превърне в класика, също като филма на Клод Льолуш. Абсолютно се обзалагаме, че не грешат!

За още от същото – виж Met Gala 2024 ще е епична – в журито влизат Bad Bunny, Дженифър Лопес и Зендая

 Най-възрастното дете на модата: Даяна Врийланд – непоправимата!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *