7 неща, които знаем за The Matrix: Resurrections

0 коментара Сподели:

The Matrix се завръща 18 години след Revolutions, считан за финал на поредицата. Не е ясно дали предстоящият на 22 декември филм е римейк, рибуут или съвсем ново представяне на историята. Едно обаче е без съмнение –

първият трейлър изглежда смазващо добре, така че нямаме търпение да видим какво са сътворили всички замесени в проекта.

По традиция Матрицата е обгърната в мистерия, но няколко неща вече са ясни.

Ето какво знаем със сигурност за The Matrix: Resurrections:

Киану Рийвс е все така Нео

Няма как да има Матрица без Нео, също – никой не може да изиграе тази роля освен Киану. На трейлъра обаче той е с вече класическия си Джон Уик имидж. Което е иронично, защото режисьор на John Wick е бившият каскадьор Чад Стахелски, иначе дубльор на Киану Рийвс в The Matrix.

Лана Уашовски е зад камерата

Режисьорите, стартирали кариерата си като Братя Уашовски, преди да се трансформират в Лили и Лана, винаги са писали, снимали и продуцирали филмите си заедно.

Новата „Матрица“ ще е първият соло проект на Лана Уашовски, но това не е повод за притеснение.

Със заглавия в CV-то си като V for Vendetta, Bound и Cloud Atlas тя е доказала, че всичко, до което се докосне, се превръща в злато. Даже и Speed Racer.

Кери-Ан Мос отново в Тринити

Предупреждение: следват спойлери, които развалят финала на The Matrix: Revolutions! Там Тринити умира, пронизана с арматурни железа в сърцето. Нео пък се жертва в битка на живот и смърт с Агент Смит. В новия трейлър обаче и двамата са живи и здрави, което само по себе си е добра новина за феновете, а и за историята. Освен Кери-Ан Мос в каста се завръща и Джейда Пинкет Смит в ролята на Ниоби.

Има и нови лица

Списъкът с новите попълнения е доста впечатляващ: Нийл Патрик Харис, Яхия Абдул-Матин II, Приянка Чопра и Кристина Ричи, колкото да споменем няколко.

Ако поредицата е доказала нещо дотук, това е, че всеки актьор така заспива в ролята си – после е трудно да си го представим в нещо различно.

В тази връзка Нийл Патрик Харис играе психотерапевта на Нео, а Яхия Абдул-Матин II (може би) е новият Морфиъс.

Лорънс Фишбърн не участва

За съжаление на феновете легендата не е в трейлъра, нито в каста на филма. Какво се е случило? Историята мълчи. Другата голяма липса, която се наблюдава, е тази на Хюго Уивинг. Явно Матрицата е ъпгрейднала Агент Смит с нова, по-различна версия.

Вече има теория за историята

(Отново идват спойлери) В края на The Matrix: Revolutions Матрицата е рестартирана, като всички хора получават възможност да я напуснат или пък да останат затворени вътре – изборът е техен. Няма да се учудим, ако огромна част са предпочели именно да си стоят на сигурно и спокойно.

В трейлъра виждаме как на Нео му предписват рецепта за сини хапчета, така че нищо чудно именно това да е посоката на сюжета.

Кадърът, в който Нео е в асансьора, докато всички са забили нов в телефоните, със сигурност е критика към съвременния свят.

Край или ново начало – скоро ще разберем

Все още никой не знае нищо. Дали resurrection значи, че Матрицата е възкръснала и отново е подчинила хората? Или събитията от предишния филм са просто сън, а истинската битка тепърва предстои? За щастие The Matrix 4 не е разказан изцяло в трейлъра, както е модата напоследък. Остават доста неща, които тепърва ще открием в киносалона. Едно е сигурно – стилът на първите филми е запазен, така че дозата философия, антиутопия и спираща дъха екшън хореография е гарантирана.

По какво познаваме филмите на великите режисьори.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *