Sevdaliza live in Sofia

На 10 февруари SEVDALIZA ще стъпи на българска сцена по покана на ReelFeel и Boyscout

0 коментара Сподели:

2018 определено започва силно в музикално отношение. Още в началото на годината авангардната иранска изпълнителка SEVDALIZA ще зарадва почитателите си в София. Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната изпълнителка вече има зад гърба си професионална баскетболна кариера, късометражен филм и дебютен албум с 16, напоени с емоция парчета. Mагнетичната певица ще стъпи на сцената в зала ДНК на 10 февруарикато следваща точка от голямото Wanderess турне в Европа.

„Музиката не е само музика, а и визия. Обичам да създавам хипнотични образи, всеки със собствена тежест“, споделя Sevdaliza.

Коя е SEVDALIZA? Ирано-холандската звезда SEVDALIZA е певец, текстописец, режисьор и композитор. Напуска Техеран на 5-годишна възраст, а на 16 прекрачва прага на музиката сама. Благодарение на дисциплината, която ѝ дава спортът, достига висините на изкуството и създава музика, която трудно може да бъде описана.

Миксира стилове като трип-хоп, пънк, нео соул, алтърнатив R&B и грайм, но не пропуска да добави и други жанрове, с които да изпъстри образа си.

Освен чрез музиката тя прави голямо впечатление и с визуалните преживявания, в които потапят клиповете ѝ.

Текстовете ѝ почти винаги са повлияни от велики писатели и съдържат голяма доза философски разсъждения с теми като полово разнообразие и възприятие на емоциите. Sevdaliza си играе със симулация на идентичности и фантазии, които трудно могат да бъдат разграничени от реалността. Чрез творчеството си тя създава свят, в който всичко е възможно.

Първият ѝ миниалбум The Suspended Kid излиза през януари 2015 и се превръща в международно признат дебют. Малко по-късно същата година излиза и Children of Silk. Междувременно музиката ѝ звучи по всевъзможни модни подиуми, както и в късометражния филм Formula, в който участва и самата тя в главната роля.

През април тази година SEVDALIZA издава дебютния си студиен албум ISON, който получи похвали от почти всички световни медии и беше последван от разпродадено турне в Европа и САЩ. Визуалните ефекти към клиповете от албума отново впечатляват, а клипът към песента MarilynMonroeсе включва в годишната класация на списание FACT. Това не е първият път, в който 30-годишната звезда получава признание за видеата си, защото три години по-рано видеото ѝ към Sirens of the Caspian попада в топ 10 видеа на 2014 година.

Очакваме с нетърпение завладяващата поява на SEVDALIZA на българска сцена през февруари, а дотогава се потапяме в света ѝ онлайн в нейния YouTube канал.

Билети за концерта на Sevdaliza: от 20 декември в мрежите на Eventim.bg и epaygo.bg на цена от 30 лв.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *