Открий непознатите лица на столицата

Споделяме любимите си места в София с JAMESON

0 коментара Сподели:

Днес, на празника на София, изглежда, че имаме чудесен повод да си спомним колко много обичаме столицата си. Тя не е лъскава и помпозна като други европейски градове. Тя е сурова, понякога по малко кисела, но винаги искрена и жива. Посрещаме есента с множество вълнуващи събития и с няколко градски места, които станаха по-красиви след продължителните ремонтни дейности. А днес с помощта на Jameson ще си припомним кои са най-красивите софийски места, онези които ни карат да се влюбваме и повече да не я напускаме.

Легендата разказва, че преди близо 200 години шотландец на име JohnJamesonпотегля с кораб към Ирландия, където местното население го приема толкова гостоприемно, че го вдъхновява за създаването на знаменитото ирландско уиски, което познаваме и с радост консумираме и днес.

На празника на София инициативата „Сподели града си. С Jameson.“от своя страна  провокира да открием непознатите лица на столицата и да други от най-любимите български градове и така да ги обикнем още повече.

За целта Jamesonни е подготвил специално видео.

Как би представил любимия си град на близък приятел, който не го познава, или на гости от чужбина, които искаш да впечатлиш? Като запомниш от своите любими места. Това прави и Гергана Гугулинска, едно истинско колоритно градско лице, което познава София и всички онези специални кътчета, които споделя с близки и приятели. Тя приема предизвикателството да ги покаже и на Ина Сингеорзан от Дъблин. Сред любимите ѝ места са  скейт паркът FIVEHIGH, най-високата стена за катерене на Балканите Walltopia, емблематичната и цветна улица „Шишман“, алтернативното и модерно място за артисти GIFTED, корнерът на бръснаря SkinnyJ, едно от най-старите модни и tattooстудиа в България на братя Смокови, спиращите дъха гледки от Витоша, както и на едни от най-вкусните места за хранене и най-яките craftбирени барове – MadeinBlueи VitaminB.

Видеото може да ни накара да се замислим колко сме свикнали с всички тези места, които са ни до болка познати, но за непредубедените очи на чужденеца те са свежи, нови и интересни.

Способни сме да си припомним това, което ни е накарало да се влюбим в столицата, и то няма нищо общо с историческите паметници, красивите църкви или зелените паркове. То е чувство на принадлежност към кипящия и цветен живот.

В тази по-различна история за българското гостоприемство участва не само София. Включват се и други любими български градове като морската столица Варна, красивият Бургас, Виена на балканите – Русе, и любимият и вечно цветен Пловдив. И така поредицата от вълнуващи видеа няма как да е пълна, ако не приключи в любимата ни столица.

Защото тя се променя всекидневно пред очите ни. Расте, разхубавява се, но никога не остарява.

Виж любителските фотографии, чрез които преживяваме София.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *