3 приложения, които улесняват живота

Нещата никога повече няма да са същите.

0 коментара Сподели:

От вълшебно огледало, с което можеш да платиш още докато си в пробната, до споделени лични пространства и автомобили – иновациите безспорно промениха живота ни, но три от тях определено блестят в списъка ни.

Колкото повече живеем, толкова повече се радваме на всичко ново, създадено да улесни и без това забързаното ни ежедневие. Има обаче някои идеи, които светят пред останалите като пълна луна в лятна нощ и сега нагледно ти показваме какво ни остави с отворена уста и несъмнено днес е причина годината и делникът ни да са доста по-добри. Чети и ползвай смело – точно като нас.

ИНОВАТИВНО ОГЛЕДАЛО/ПЛАТИ СЪС СЕЛФИ

Да, случи се! Всичко, което сме гледали във филмите за Джеймс Бонд, малко по малко започва да е част от делника ни. Представяте ли си специално огледало, което разпознава чертите на лицето ви, дрехите, с които сте облечени, и с което може дори да „говорите“ чрез гласови команди? Да плащате чрез него още в пробната, досадните опашки на касата да са вече мит, да препоръчва подходящи дрехи за вас в магазина и т.н. Представихте ли си го? Е, ние да, защото умното огледало на Isobar NowLab засича и разпознава не само лицето на потребителя, но и дрехите, с които е облечен в момента.

Предоставя му още възможност да плати на място, а вграденият дисплей в него дава препоръки за други подходящи дрехи от магазина.

Клиентът може да плати директно чрез огледалото още докато се намира в пробната, което става чрез системата на MasterCard „Pay with selfie“ (плати чрез селфи). Тя използва лицево разпознаване, което е свързано с кредитната или дебитната карта на потребителя, а касовият бон се изпраща на мейл. Последната добавка на Isobar NowLab пък е гласовият асистент Alexa на Amazon, който позволява да управляваш целия този кеф чрез гласови команди. За да видиш всичко това, задължително ела на Dentsu Digital Camp, на 15 февруари в Sofia Event Center, за който можеш да се запишеш още сега тук. Там ще е и вълшебното огледалце, което ще може да изпробваш, а както знаем, си е друго технологии на най-високо ниво да ти кажат, че си най-красив/а на света, и да ти купят някоя и друга рокля.

Airbnb/В ХОЛА НА НЕПОЗНАТ

Онлайн платформата, основана през август 2008 г. в Сан Франциско, Калифорния, за предложения, търсене и краткосрочна аренда на частни жилища по целия свят не само показа неприличен жест на хотелиерския бизнес, но стана и една от най-използваните услуги за последните години. Не знаем дали основателите Брайън Чески, Джо Джебия и Нейтън Блекаркик са знаели какъв фурор ще направят, но пък всички ние знаем, че това е най-удобният и сигурен начин да прекараш добре в чужбина, без да даваш луди пари за хотел. И у нас вече се предлагат много качествени места по темата, така че единственото, което можем да кажем, е – Airbnb благодарим!

Uber/ИСКАМЕ СИ ГО ПАК

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies стартира през март 2009 г., а идеята за нея отново идва от Сан Франциско, Калифорния.

Основателите Травис Каланик и Гарет Камп определено превъртяха играта в „таксиметровите“ услуги и към 2016 година приходите на компанията са едни официални 6,5 милиарда долара.

Идеята им да преобразят градовете, като с по-малко коли се превозват повече пътници, определено ни допада, въпреки че и у нас (където вече за съжаление не може да ѝ се радваме), и в световен мащаб компанията имаше доста правни проблеми заради уточняване на нейната дейност и точната законова рамка, която трябва да спазва. Въпреки това ние сме фенове на услугата и смятаме, че тя променя системата – естествено за по-добро.

За финал ти казваме да се оглеждаш и ослушваш, защото не се знае коя малка идея, на някой студент или група приятели, ще промени света на услугите завинаги. А и не забравяй да цъкнеш тук, за да се видим пред иновативното огледало на Isobar NowLab. Ние ще те чакаме там!

Ето и една селекция събития, посветена на маркетинга.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *