Плажовете по българското Черноморие, които още си заслужават

Българските плажове за чудо и приказ

0 коментара Сподели:

www.beaches.bg

„Когато забравя колко талантлив е Господ, просто поглеждам към морето“

е казала прекрасната Упи Голдбърг, а ние казваме – когато забравим, че и в България има плажове, които още пазят онзи жив и див дух на красивото ни море се сещаме за тези прекрасни кътчета изброени нататък.

Много фино и нежно ти напомняме, че по нашето море (Българско Черноморие) има места, пред които наистина можеш да ахнеш, и въпреки че сме убедени, че на повечето си бил, все пак решаваме да ти направим лека селекция на любимите ни родни пясъчни ивици. Популярни или не чак толкова, те си заслужават посещението, а гледките, скалите, дюните и откровената тайнственост на някои от тях могат да ти бъдат само допълнителен бонус за едно истинско българско лято. Така, както само ние си знаем!

ДУРАНКУЛАК

Северът крие сурова и кристална красота и в това можеш да се убедиш на Южния плаж на Дуранкулак. Тук тънка пясъчна ивица разделя Дуранкулашкото езеро от морето.

КРАПЕЦ

За него знаем отдавна, но напоследък Крапец стана доста популярен. Тук можеш да се радваш на големи вълни, дълга пясъчна ивица и богат морски свят в комбинация с вятър на воля.

ЕЗЕРЕЦ

Езерец е само за ценители и романтици и се намира северно от Крапец. Ще го познаеш по закътаното заливче и старите рибарски лодки на брега.

БОЛАТА

Затворен с буни и красиви скали с пещери, плаж Болата е идеалното място, когато искаш море, като тепсия и топла вода.

КАРАДЕРЕ

Едно от най-тайните и пазени места до гр. Бяла. Карадере е за свободни души. Тук се ходи гол и бос, а вечер на почит са тарамбуките, огньовете и любовта на килограми.

ИРАКЛИ

За Иракли се подписвахме и го спасявахме от застроя­ване. Тук държим да няма бетон, а когато горичката остане зад гърба ти и стъпиш на златния пясък, ще разбереш защо.

АРКУТИНО

Спускайки се на юг, няма как да не ти покажем Аркутино. Див и просторен, той е блато лагуна и защитена природна територия.

АРАПЯ

Къмпинг Арапя и прилежащият му плаж са винаги пълни, защото заливът е дълбок, водата – топла, а гледката – един път. Добавяме и широкия плаж, плюс веселите местни персонажи.

СИЛИСТАР

Ако искаш магическа гледка като от филм, кристална вода, красотата на Странджа планина и Черно море в едно, то думата е една – Силистар.

КОРАЛ

Плажът на Корал е подходящ за деца, кучета и хора с недобри плувни умения. Тук е плитко и топло докъдето ти видят очите.

СИНЕМОРЕЦ – СЕВЕРЕН ПЛАЖ

Тук ще кажем само едно – река Велека, бавно вливаща се в Черно море на залез, и дивите коне горе на скалите. Синеморец – и това е напълно достатъчно.

ЛИПИТЕ

С малко преход на юг от Синеморец, тук ще минете високо над морето, за да слезете на плаж Липите, и тогава ще разберете защо това място винаги печели.

И понеже само с плажуване не става, виж най-добрите места за хапване и парти по родното крайбрежие.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *