City Guide: две тераси в София, от които да се насладиш на лятото

От високо и с любов към вкусната храна – водим те до местата, превърнали гледките към София в истинска наслада за сетивата

0 коментара Сподели:

Новият епизод на City Guide чака среща с теб!

В него обличаме летни дрехи и те водим до две градски тераси, за да ти подскажем за местата, от които можеш да се насладиш на слънцето и София по малко по-различен начин.

Едната – съвсем в сърцето на града, а другата – на необичайно място и с не често срещана концепция.

В първата част на видеото те водим до Shishi, които освен място за стрийт фууд имат и цял покрив, който можеш да наемеш за частното си събитие. Там те срещаме с шеф Немигенчев, който ни разказва повече за концепцията за гурме бургери и улична храна. След това се качваме на най-свежия покрив съвсем в центъра на София. Networking Premium на „Ген. Гурко“ е не просто коуъркинг, а място, на което събитията и гледките към София са все с незабравим характер. Нанасяме слънцезащитата на BIODERMA и сме готови да започваме!

Качваме се на първата тераса, мястото е Shishi!

Тук концепцията впечатлява правопропорционално на големината на мястото. Бургери, издигнати до гурме ниво, авторски рецепти и нека си дойдем на думата – една от най-яките тераси, на която можеш да се намираш в София. 

Срещаме се с шеф Немигенчев, за да попитаме повече за бриоша, за месото, за сосовете! 

Разбираме, че Shishi е повече от бургер място – това е комбинация между fine dining ресторант и street food локация. Тук философията е храната да е на ниво, докато е приготвена в сочността на бургери и питки. Но магията на мястото не е само в перфектно приготвената храна, откриваме гледка пейзаж от една от най-готините тераси в града. Разбирай – слънце, шезлонги, басейн, атмосфера! 

Още повече, намираме и тайно местенце – не градина, а покрив,

което показва стремежа на Shishi към собствено производство. Всичко, което липсва при тях, избират от фермери. Така знаем, че за тях е важно да хапваме храна, която е минала през техните ръце както в отглеждането, така и в кухнята. 

City Guide: две тераси в София, от които да се насладиш на лятото

Прохладните места, големите тераси и близостта до слънцето ни напомнят да се погрижим за кожата си!

В пудриерата на лятото събираме тези моменти, които ще глезят дните ни с топли спомени дори в моментите, в които небето и битието изглеждат мрачни. В пека и тишината на въздуха по пладне има особена поезия, защото дори най-буреносните облаци застиват, укротени от лъчите, наситени с милиони частици ендорфин.

Вземаме със себе си страхотната слънцезащита от BIODERMA, за да се радваме на слънцето без никакви притеснения.

City Guide: две тераси в София, от които да се насладиш на лятото

Вятърът и слънцето ни водят към ул. „Ген. Гурко”, където кацаме в Networking Premium.

Това е наша любима тераса, която ни разкрива неподозирани перспективи! Дори да изключим пейзажа от картинката, можем да кажем смело, че това е горещият hot spot за лятото, защото тук те очакват с много готини събития и други изненади. 

Да погледнеш на света около теб от високо –

понякога най-доброто, което можеш да направиш, е да смениш перспективата. Нов ъгъл, нова посока, нов хоризонт, а най-хубавото е, когато дори не се налага да излизаш от града, за да го направиш. 

Започва After Hours Social Club – новата серия от ивенти на Go Guide

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *