City Guide: Две локации извън центъра, заради които си струва да хванеш трамвая

Излизаме от сърцето на столицата и се качваме на трамвая с дигитална карта Visa – спирките ни са “Хлеб” и “Добревски”, където срещаме перфектното удоволствие

0 коментара Сподели:

Май е обиколка на душата и сърцето, която прави неочаквани завои и по-дълги преходи в името на удоволствието.

Прегръдката на София е толкова голяма, че ни стига да обиколим улиците в центъра и да обходим потайността на местата извън него. Целувката на София е толкова топла, че ни влюбва в маршрута до вкуса на майсторски направените печива и домашно приготвените продукти и извън туптящото ѝ сърце. Заради всичко това в поредния епизод на City Guide те вземаме на вълнуващо приключение в търсене на перфектния вкус извън идеалния център на града.

Излизаме от сърцето на столицата и хващаме трамвая, за да стигнем до перфектното удоволствие.

Пътуването ни отвежда до очарованието на „Хлеб“ и гостоприемството на „Добревски“, като до тези вкусни локации стигаме благодарение на Visa! Новият епизод на City Guide е тук – разказваме ти какво те очаква.

Ставаме рано и тръгваме по стъпките на прясно приготвения хляб и аромата, събуждащ спомени. 

Първата ни мисия е в Княжево, където на няколко минути пеша от последната спирка на трамвай номер 5 спираме, за да си подарим блаженство от „Хлеб“. Отваряме вратите на едно място, което очарова с фантастичен квасен хляб, изпечен на каменна пещ. Каква е историята и откъде тръгва идеята – говорим си със Софи и Тони, които целят да затворят кръга, като използват зърно от Долината на лимеца и пекат чрез натурални практики.

Пътуването ни продължава, като отново се доверяваме на градския транспорт въпреки дъждовната София. Усещането е сякаш именно трамваят ни позволява да открием скъпоценните камъни от гастро картата на града. Знаеш, че където и да отидеш, която и държава да посетиш, в което и населено място да спреш, местните хора са тези, които ще те упътят.

Те се познават по това, че знаят къде са най-добрите локации извън центъра и не се притесняват да ти ги покажат. 

Верен помощник, за да изживеем магията на храната, приготвена с желание и грижа, беше дигиталната карта на Visa.

През април с нея се доверихме на метрото, което ни отведе до други впечатляващи локации. Този път я избираме в разходката си извън центъра на София, като тя отново е от удобството на телефона ни и остава предпочитаният ни начин за плащане. С нея входът в градския транспорт е лесен и бърз, а престоят защитен.

След „Хлеб“ маршрутът ни отвежда до кв. Хладилника,

а там ни чака още едно място, заради което си заслужава да излезеш от шумния център. 

Избираме любима маса, сядаме в приятна компания, за да научим повече за семейния бизнес

и съставката, която прави домашната храна толкова вкусна. Тя е любовта към земята, хората и кухнята, която мотивира пътят на „Добревски“ от производители до ресторантьори.

И това ако не е мотивация още днес да хванеш трамвая, за да опиташ прочетеното и видяното във видеото?!

За финал ти намигваме, че не разстоянието от началната точка до крайната дестинация е определящо за това дали изобщо ще тръгнеш, важно е самото преживяване.

City Guide: София от сутрин до вечер в пролетна наслада

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *