5 събития през февруари, които ще отворят очите ти за маркетинга

Месечната ни селекция събития за февруари е посветена на себеусъвършенстването ти в професионален план.

  • 06.02.2018
  • от Заря Божкова

Ако очакваш препоръка за яко място за коктейли, това не е твоята статия. Ако искаш да се научиш, как да ги продаваш, това вече е друг въпрос. Длъжни сме да кажем, че човек и добре да живее, рано или късно се сблъсква с маркетинга, било то в работата си или като потребител. Хората, които са по-навътре в тази динамична сфера, знаят, че това, което си научил вчера, вече не е 100% валидно днес, или с други думи – трябва постоянно да се ъпдейтваш с последните новости, трендове и стратегии, за да бъдеш конкурентен. Направили сме селекция от ключовите маркетинг събития за този сезон, които не трябва да изпускаш, ако искаш да се превърнеш в маркетинг камикадзе, упс – нинджа.

DENTSU DIGITAL CAMP 2018 

Това събитие е насочено към професионалисти, като темите са с по-концептуална адженда, отколкото практическа. Стратегическото мислене, не само в маркетинга, е основна съставка за успешен бизнес и ако не си наясно накъде духа вятърът, много лесно можеш да бъдеш издухан от играта. Ако не споменем думата “иновация” в тази статия, просто няма да сме достатъчно актуални и куул. Иновациите са онези продукти и услуги, които променят живота ни такъв, какъвто го познаваме. Ако искаш да станеш по-концептуален, по-иновативен и да дисръпнеш (идва от другата яка дума – disruption) пазара, това е твоят ивент.

Кога: 15 февруари, четвъртък, 09:00 ч.
Къде: Sofia Event Center
Вход: 180 - 240 лв.

SOCIAL MEDIA INSIGHTS

Социалните медии са един от основните канали в дигиталната реклама, но същевременно еволюира със скоростта на светлината. Видео маркетингът ще бъде също толкова ключов през 2018 г., колкото и през 2017 г. Видеото има по-голяма тежест за разлика от статичното съдържание, което дава възможност за достигане до повече хора.

На това събитие ще научиш повече и за инфлуенсърите – как да откриеш правилните за твоята кампания или пък как ти да станеш инфлуенсър, защо не?

Говори се много и за storytelling, или разказването на истории. Разбирай го така – ако не създаваш съдържание, което няма последователност и не е интересно за теб, няма да е интересно и за твоята таргет публика.

Няма какво да се чудиш, просто ела и научи повече!

Кога: 22 февруари, четвъртък, 09:30 ч.
Къде: Интер Експо Център
Вход: 195 – 225 лв.

Innovation Explorer 2018

Говорейки за иновации, това е събитието! Иновациите се считат за най-важната съставка в съвременната икономика. След като някоя идея успешно се приложи, източниците на енергия, креативност, страст, дисциплина могат да бъдат използвани за социално благо. Виж как работи и ръководи съзнанието на местна почва във форума на Innovation Explorer 2018. Ще чуеш международни лектори и ще се отъркаш с ключови личности в сферата на локално ниво. Освен това може да развиеш някое и друго умение в организираните уъркшопи - "Иновирайте себе си", "Включващ дизайн", "Стратегически дизайн" и "Спечели инвеститори за идеята си".

Кога: 22 февруари, петък, 10:30 ч.
Къде: Sofia Event Center
Вход: 130 - 300 лв.
 

EMPLOYER BRANDING BEST PRACTICES

Ако си превъртял играта и вече имаш фирма, която искаш да развиеш, хубаво е да си наясно с това, как да привличаш талантливи хора в екипа си и най-вече – как да ги задържиш. Както се казва, най-ценният ресурс на една фирма са хората и ако не се грижиш за тях, не ги мотивираш и не ги развиваш, те ще са нещастни и съвсем скоро ще си подадат молбичката. Не искаш да бъдеш просто шеф, а добър шеф, нали? Разбери повече за това, как да създадеш силна връзка между хората и твоя бранд, и се учи от най-добрите като LinkedIn, HP и McDonald’s.

Кога: 30 март, петък, 08:30 ч.
Къде: Капитал Форт
Вход: 220 - 300 лв.

КОМУНИКАЦИЯ И УВЕРЕНОСТ

Комуникацията е нещо нормално в ежедневието ни, но умението да знаем как и кога да го правим, е едно от най-важните неща, които човек може да научи. Казват, че умните хора постоянно се съмняват в себе си, но понякога неувереността може да ти изиграе лоша роля. Уверената комуникация е комуникационен модел, който помага на хората да показват естественото си поведение и да изграждат конструктивни взаимоотношения с другите. Научи се как да бъдеш себе си и същевременно да постигаш успехи. Увереното мислене и увереното изразяване могат да ти помогнат да си вдигнеш заплатата, да те повишат, дай боже да получиш и годишен бонус.

Кога: 9 февруари, петък, 09:00 ч.
Къде: Интер Експо Център
Вход: 170 - 290 лв.

И все пак, ако се върнем към препоръката за яко място за коктейли, можеш да оставиш своята като гласуваш за любимото си място на Food and drink awards 2017.