19-те най-четени статии в GoGuide за 2019-а

С какво най-много успя да те развълнува GoGuide тази година

0 коментара Сподели:

Говори GoGuide – твоят любим градски пътеводител. За поредна година заедно с теб откривахме новите райски кътчета не само в София, но и отвъд столицата, връщахме се към вече познатите вкусни спотове, споделихме с теб всичко от А до Я. Извън страниците на списанието обаче имахме безброй теми за разговор и в тези на сайта. От градски транспорт, през музика и филми, до всевъзможните куриози на обществото ни – заедно сътворихме чудната бъркотия, наречена 2019 година.

Ето какво от нашите вълнения развълнува именно теб през тези 365 дни. 

10 неща, които не трябва да правиш в…

Пътеводител сме ти в най-хубавото… но и в най-лошото в града. Не само ти казахме какво абсолютно никога не трябва да правиш в столицата – ние започнахме да ти я раздробяваме по квартали. Люлин и Надежда попаднаха под нашия мерник и вече сме убедени, че можеш доста по-спокойно да се впускаш в дебрите на култовите столични квартали. София обаче не беше единственият град, за който те подготвихме. С това намигваме към Пловдив и Варна, като варненци не успяха да влязат в топ 19, но ще им отдадем заслуженото, като ги вкараме тук, където ти припомняме всяка една от статиите във вече емблематичната поредица. И обещаваме за продължението. 

10 неща, които не трябва да правиш в София

10 неща, които не трябва да правиш в Надежда

10 неща, които не трябва да правиш в Люлин

10 неща, които не трябва да правиш в Пловдив

10 неща, които не трябва да правиш във Варна

Изцепките на годината

Във времена, в които почти всичко вече се приема за нормално, ние нямаме проблем да се надсмеем както над своите собствени, така и на чуждите грешки. Интернет поколението от вече изминаващата декада създаде нов дневен ред, в който невинаги властват талантът и добрият вкус. Затова с огромна доза хумор ти припомняме на кои – къде забавни, къде не чак толкова – изцепки се посмяхме заедно с теб. 

Колекция изцепки във форума БГ МАМА

8 нелепи БГ рап звезди

10-те най-просташки рап парчета напоследък

7 безсмислени БГ звезди

10 влогъри, които са смешно-скандални

10-те най-големи рап издънки пред закона

10 легендарни български песни, които всъщност не са съвсем наши

Софийски адски транспорт: епопеята

Хубаво е… Ама не е готово. И така до самия край на декадата. Оставяме ти това от софийския градски транспорт, което най-много те развълнува тази година, а ти можеш да откриеш текстове както за тези линии, така и за още от най-култовото от останалите. 

Софийски адски транспорт: автобус 111

Софийски адски транспорт: метрото

Изкуството и ти

Щастливи сме, че освен забавното те развълнува и изкуството, с което те срещнахме. "Ъпсурт" бяха една от най-любимите ти теми тази година, макар и вече не в тройната си сила. Буч и Ицо Хазарта са хората, до които се докосна чрез статиите в сайта, а "Чернобил" определено те накара да потрепериш.

Буч, който вече не е от Ъпсурт

Фразите на неправилния рап, за които благодарим, господине

Чернобил: сериалът, който ще ви накара да потреперите

В дигиталния свят

Извън всякакви стандарти, ето тази статия за култовите приложения, които вече никой не използва, също е в топ 19 на най-четеното от теб. Припомни си тези дигитални динозаври: 

10 култови приложения, които вече никой не използва

И отново още малко от София

Правим пълен кръг на идеята, заради която сме се събрали тук, с последните две от най-четените статии за годината. Те отново са свързани със столицата и тук искаме да кажем, че колкото и недостатъци да има тя, именно те я правят още по-красива. Закриваме годината с нея и с тези текстове, които да те усмихнат още един път, преди декадата да отлети. И си пожелаваме да продължим да говорим на любимия си език за (поне) още една декада напред – този на градската култура. 

София, мой малък Шанхай: 10 ползи от мръсния въздух

И най-четената статия за 2019-а:

5 легендарни клуба, останали в историята

 

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *