10-те най-просташки рап парчета напоследък

БГ рап тракове, които са обида за добрия вкус

0 коментара Сподели:

Никой никога не е очаквал интелигентни рими от родния рап, нито пък световните трендове стил повтаряне на Gucci gang до припадък предполагат нещо подобно. И все пак има някои артисти, които вдигнаха високо летвата или по-скоро изкопаха нов етаж на дъното. Примерите за скандални парчета са много, тук сме се ограничили до най-емблематичните и популярните.

Бест ъф дъ бест. Или по-скоро Тъ Пест.

KRISKO х DIM x БОРО ПЪРВИ – MURDAI

Името на Криско през последните години е синоним на упадъка на нацията, но в този вселенски хит с принос във вид на нечленоразделни звуци от страна на Димчоу и Боро Първи, Кралят на тъпотата е надскочил себе си. Във флоуа могат да бъдат разпознати поне пет диалекта, а богатството на езика включва римуване на „чи кой си ти бе“ с „ходи са наспи бе“. Абсолютна и безсрамна класика.

СКАНДАУ FT. АТАНАС КОЛЕВ – АРАБИЯ

Името на това парче идва от „харабия“, ама спокойно може да се произнесе със сменено ударение заради силния си арабски уклон в естетиката. Клипът съдържа всички важни позьорски елементи (чекнене на балет, псевдо арт и горене на пари – буквално), докато изцвилените през аутотюн вокали буквално избиват тъпомера: „Дай ми шотове да пия/ Шотове в чиния/ Щот' съм арабия, щот' не мога да го скрия!/ И недей ме пита как съм щото аз съм арабия/ Сичко дет' го прая случва ми се на магия.“ Ами не, брат… не се.

IVY – BOOM BOOM

Иви (която иска да е Айви, ама си е баш Ивилинка от Злокучене) много се е вживяла в ролята на скандално пиче микс между Иги Азалия и Парис Хилтън, но напънът ѝ да пародира американската мечта всъщност е довел до изпълнение на българската – дават те по ютюба, ставаш печално известен. Имиджът ѝ заслужава награда от „Порно Оскарите“, а тестът е напалм за мозъчни клетки, като започва с „Коко… коко… коколино/ дръж носа си далеч, Буратино“ и продължава още по-зле с „Ша чукам, за чукам/ на вратата ти ще чукам“. Думите са безсилни за реакция на този клип, затова се сетете за мемето с опуленото куче.

SIMON – TRENDY

Едно малко момиче с големи амбиции – Симон, е дошла да превзема рапа с лирики и стил, само че се е навлякла с шушляково яке и е забравила да си вземе суага. Клипът може да се преподава в курса „Как да станем рап звезда“ като грешния пример по всички параграфи. Но най-вече важната поука за всички бъдещи хип-хоп ентусиасти е: преди да се изложиш публично, като събереш екип от професионалисти да увековечат провала ти, пробвай на по-ниско ниво. Правилото е, че ако даже приятелите ти не искат да те слушат как пееш, шансът някой да плати пари за цвиленето ти е минимален. 

Виж повече: 5 яки БГ рапъри от новата вълна

Kaskata x Meykin – A.N.P.K (KLUB NINJA)

Ако махленската ретро чалга имаше рап еквивалент, това щеше да е творчеството на Каската и Мейкин. „Клуб Нинджа“ или както там им се казва парчето е благословено от Димчоу и подозрително прилича на ранните му рап напъни. Текстът казва всичко: „Аз не правя кючеци/ аз те вкарвам в кючеци/ ти не фършяш гюбеци/ всички фърлят гюбеци“. Битовизмът пък е избичен на макс и от обстановката в клипа стил механа „Овча мисъл“ и обедно меню „Кучешка радост“. Така е… който не го може, не го може.

Жоро и kotenceto – Ти ли си

Много рап клипове са на ръба на порното, но тук са се метнали с 200 в естетиката на класическия XXL. Не помага много и че Котенцето всъщност е пълна мастия. В цялата тази цветна феерия от мрежести чорапогащници, надупени задници и нацупени муцунки на човек не му остават сетива да се заслуша в текста, а той, естествено, е безценен: „Не съм тука за сватба/ обичам това, дето го правя“. Hell yeah, кажи им, коте.

Zipo i Slash – Brat mi Pablo

Не всички рап парчета са бляскави и добри – зад всеки хит, който стига до далечна България, по улиците на Америка се снимат десет хиляди неуспешни опита. Зипо и Слаш са по-зле от всеки от тях. Трябва да им се отчете опитът да докарат стилистиката откъм задници и мотори, но за съжаление парчето носи енергията и заряда на деца, блъскащи по пиано и барабани, които много си се забавляват. Само те обаче. А, да, и текстът е: „Брат ми Пабло Пикасо/ брат ми Пабло Ескобар“. Ммм, да.

Виж повече: 10 неща, за които казваме "Браво" на Ицо Хазарта

VessoU – ВЪЙ

Няма съмнение, че ВесоУ е от Бургас, чуек. Също така няма съмнение, че това парче е хит в Меден рудник или съответния му квартал. Няма съмнение също така, че човек, създал текст, в който се повтаря 30 пъти „Въй“, напълно е заслужил почетно място в тази селекция. Според самия ВесоУ творчеството му има мисия да прослави родния град и да го изчисти от имиджа на батките. Честно, това е все едно някое момиче да снима порно, за да разсее слуховете, че е пияница – просто е ново ниво на излагация. 

ALEX & VLADI – LOVE STORY

След като възпяха майка си, мафията и двойната игра (каквото и точно да значи това), порно близначките, които са известни най-вече със своята известност, страйк ъгейн. И под страйк имаме предвид бейзболен страйк – с други думи пропусната възможност да уцелиш. Двете се напъват да звучат като Лора Караджова, но крайният резултат е предсмъртният стон на захапана от глиган коза. Текстът за сметка на това заслужава почетно споменаване в наградите „Дарвин“ с първолашкото каканижене на рими „сензация“, „реализация“, „провокация“, за да доведе до кулминация с „временен си като мойта менструация“. #TrapQueensTwins – ръцете долу.

Гранддамите на хип-хопа

Goldy: Златното момиче на БГ хип-хопа

Кои са бюти тайните на лятото?! Виж ги в новото ни видео

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *