Какво има за правене, питам, не за ядене? – 23-26 декември

Какви да ги вършиш в София по Коледа

0 коментара Сподели:

За почти два милиарда и половина души по света Коледа е един от най-светлите и специални мигове в годината. Това е празник за теб, за семейството, за приятелите и независимо как ще избереш да го посрещнеш, ако оставаш в града, може би ще имаш нужда и от още нещо интересно. Дори и в най-празничния уикенд на годината ние правим селекция на 5 неща за правене в София. Както знаеш, тя никога не спи…

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ
ПЕТЪК, 19.00, ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“

Във всяка страна и всяка култура Коледа е възславяна по свой начин – от народните напеви до творбите на гениалните композитори. Софийската филхармония ще се опита да обходи част от държавите по света, за да пренесе техния коледен дух в зала „България“. Ще надникнат в най-красивите страници от творчеството на Ненов, Пучини и Бах, а парчета като All I Want For Christmas Is You ; О, Tannenbaum; Hark! The Herold Angels Sing ще оживеят на сцената в изпълнение на Любена Нинова, Георги Султанов и Венцеслав Анастасов.

SOULFUL CHRISTMAS
ПЕТЪК, 22.00, YALTA CLUB

В навечерието на Коледа, на 23 декември, Белослава ще представи новия си проект. Soulful Christmas Party ще се случи в легендарния YALTA CLUB, който отваря врати обновен и с нова атмосфера. Програмата на проекта включва най-популярните и обичани песни на певицата, но в нов прочит и с нови аранжименти, направени от Антони Рикев. Те ще звучат в компанията на световноизвестни фънки и диско хитове, селектирани специално за случая от Белослава. В концерта ще се включи и DJ Marten, който освен със собствен сет ще участва и в изпълненията.

КОЛЕДНИ СПОМЕНИ
ПЕТЪК И СЪБОТА, 11.00, ИКЕА

Можеш да обогатиш коледните си спомени и да попълниш семейния албум с традиционни коледни снимки, ако отскочиш днес или утре до ИКЕА. И двата дни от 11:00 до 17:00 часа в пространството преди ескалатора на входа в магазина ще можеш да празнуваш #КоледаПоТвойВкус и да се щракнеш в забавен кадър, който остава за теб.

БАЗАР НА ИЗКУСТВАТА
ПЕТЪК И СЪБОТА, 10.00, GRAND HOTEL SOFIA

Ако си от тези, за които крайните срокове нищо не значат, и си оставил купуването на подаръци, ама за наистина последния момент, то все още имаш шанс да запълниш празното място под елхата с ръчно изработени неща. Каквото и да избереш от селекцията в Grand Hotel Sofia, сигурни сме, че ще блеснеш като коледна звезда, защото по своята същност ръчно изработените продукти са в лимитирани бройки, като притежателят им носи или слага в дома си нещо, което е рядко срещано и уникално, също като него. В нещата, направени на ръка, са вложени много време, внимание, отношение към детайла и любов.

МОМИЧЕТО КУКЛА
СЪБОТА, 11.00, THE MALL

На 24 декември сутринта – броени часове преди настъпването на Бъдни вечер, ЖАР ТЕАТЪР ще поднесе на всички свои приятели и почитатели своя коледен подарък – авторския си спектакъл "Момичето кукла". Историята разказва за малката Николета, която толкова обича да играе, че не иска да прави нищо друго в живота си, дори и на коледния празник, когато родителите й я молят да им помогне за приготовленията, тя отказва и се затваря сърдита в стаята си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *