Родени на улицата

6 тренда, паркирани по тротоарите на модните седмици

0 коментара Сподели:

styledumonde, vogue

Модните седмици може и да са в историята вече, но вдъхновението, което улових по котешките пътечки и улиците на Ню Йорк, Милано, Париж, Москва и дори Сеул, все още здраво ме държи. Затова днес се отдавам на страстта си към модата и спретвам за сетивата на фешънистите истинско визуално пиршество от кадри, които демонстрират най-доброто от „родените на улицата“ тенденции през последния месец. Червено от глава до пети и смели щампи са на път да пробият път към гардероба ми и да го изпълнят с цвят и стил, но докато аз търся шик, ти можеш да се отдадеш на смелия пижамен тренд, голите рамене или широките ръкави, които обличат и най-обикновения ден с необикновен моден маниер. Ако това не е за теб, плисирай или напластявай всички дрехи върху себе си, превръщайки ги в ефектен есенно-зимен аутфит с открито намерение да впечатлява наоколо.

Опит черпим от неуморимите в тази област фешън блогъри, редактори и обикновени модни любители, които неуморно правят тегели по улиците, показвайки потенциала на креативността си. Равносметката е  точно 6 мини тренда, на които им отива да бъдат на улицата.

ЧЕРВЕНА ТОЧКА

… или цяло многоточие, което тръгва от главата и стига чак до петите. Червеното от горе до долу видяхме във всичките му нюанси, а решенията бяха от ярки до пурпурни, но задължително смели и оставящи своя отпечатък в обувките, бижутата, слънчевите очила, косата и грима дори. Силуетите на тоалетите учтиво правеха път на това насищане на цвета, като забелязахме най-вече дълги, свободни и преди всичко елегантни кройки.

ПИЖАМА РАМА

Пижаменият тренд се завръща и този сезон и е главният виновник улиците на модните столици да приличат на добре излъскан спален вагон. Копринено гладки и о-толкова-шик тоалети виждаме в широки форми, добре скроени от сатен, или копринени одежди въплътени в секси хвърковати роклички. Ъпгрейд в тенденцията са деликатните ботанически щампи, които вдигат летвата и завършват внушението на тренда.

ЕДНОТО ВЪРХУ ДРУГОТО

Тази тенденция е един от най-добрите начини да покажеш, че си те бива в стайлинга. Изкуството на наслояването е сложна материя, която може да превърне начина, по който изглеждаш, от клошарски в много шик само с няколко стъпки. Търси на дрехите си неочаквани партньори, смесвай бейсик модели със сложни кройки и винаги ползвай бял тишърт, когато се чувстваш изгубен.

ЛАЧЕН МОТИВ

И ако лачената кожа досега е намирала място в по-необузданата страна на модата, ако можем така да я наречем, то този сезон тя лепва като ваденка по крачетата на редица street style икони. Те разходиха своите мини поли и панталони от лак по улиците, комбинирайки ги  с широки топове, горнища с извънгабаритни качулки и спокойни пуловери. Всички комбинации са все тренд-достойни и излъскващи долнопробното реноме на лачените парцалки.

ГОЛО ПО РАМОТО

Този сезон уличните икони най-много от всичко показват раменете си. Облечени в бейсик рокли, в бляскави тоалети или дори в трикотажни изделия, целият аутфит на фешънистите дължи всичко на голото по рамото, ако има такова. Този тренд е секси по неочакван начин и е идеално ново попълнение в гардероба ти, което можеш да подчертаеш с асиметрични деколтета, геометрични презрамки или липсата на такива.

ПЛИСЕ ДО КОЛЕНЕ

Ако лаченият завършек на тоалетите не ти харесва, то плисираната миди пола е нещо точно като за теб. В комплект с ретро чар, тази женствена тенденция е тук, за да остане известно време, независимо дали я предпочиташ смела в ярки цветове или просто черно-бяла. Тази пола си заслужава инвестицията, затова се увери, че имаш поне една в гардероба, и я миксирай с почти всичко, което ти се изправи пред очите – тениска, риза, ефирна блуза, поло или пуловер.

Разгледай и други трендове, актуални за тази есен…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *