Ibiza Virgin

Това е материал за всички онези Ibiza Lovers, които никога не са ходили на най-лудия парти остров на света. За съжаление от редакцията не успяха да ми уредят работната виза като репортер от мястото на събитията, затова ще го карам по разкази на приятели и YouTube клипчета за атмосфера. В момента, в който сядам на компютъра в офиса, за да пиша за безкрайните фиести, ми става леко тъпо, поглеждайки стената пред мен, но в момента, в който започвам да ровя в нета, парти адреналинът ми се покачва успоредно с bpm-a на сетовете, които си пускам от ibiza-voice.com, и както се казва, едно парченце – и съм там.

Ibiza, Party, Amnesia, Space, Sankeys, DC10, Pacha, Ushuaia, Privilage

Как да стигнеш дотам?
От София все още няма директен полет до Ibiza Town, затова трябва да си избереш едно или две прекачвания в Палма де Майорка, Мадрид, Рим... опциите са много, както и цените, които варират около 500 евро за двупосочен. Още щом кацнеш на твърда земя, можеш да усетиш парти духа на този луд остров. Всички рекламни билбордове и принтове в гейтовете на летището са за предстоящите партита в някои от най-яките клубове, като Amnesia, Space, Ushuaiа, Privilage. На изходите те посрещат разни промоутъри с весели костюми и ти подават тесте с флаери и викове – арива, аривааа...

Ibiza, Party, Amnesia, Space, Sankeys, DC10, Pacha, Ushuaia, Privilage

Разходи?
Целият престой в Ибиса е свързани със сериозни разходи, разбира се, че при всеки бюджетът е относителен, но има неща, които не може да спестиш, ако си отишъл за истинска веселба. Спането ти може да варира от 50-ина евро за стая под наем през airbnb.com и да стига до... мноого 100-тин евро в някои от 5-звездните хотели и затворени комплекси с голф игрища. Входовете в клубове като Space и Amnesia започват от 30 евро и достигат докъм 100, но закупени от по-рано online, може да са и на половин цена. Алкохолът в клубовете е 15–20 евро за чашка, а водата – около 10евро. По beach баровете цените са по-достъпни, някъде наполовина. Основният транспорт на острова са такситата и въпреки че не са никак евтини, в  пика на сезона недостигат, а за разстоянието от Ibiza Town доSan Antonio, което е 15-ина км, цената е около 40 евро. За храна имаш много опции – от това да хапнеш хамбургер с картофки за 5 евро до ресторант, в който да опиташ средиземноморска кухня за 30 евро, или да минеш през близкия Lidl и за 15 евро да си напазаруваш за цяла седмица. Това беше неприятната част от пътеписа и ако са ти излезли сметките дотук, сега следват всички екстри, които получаваш на това така харизматично парти място.

Ibiza, Party, Amnesia, Space, Sankeys, DC10, Pacha, Ushuaia, Privilage

Clubs, Beach Bars, Labels & DJ's
Култовите клубове и денонощният купон в тях са причината към малкия остро толкова много фенове на електронната музика.

Amnesia се намира точно по средата на острова и е една от емблемите на парти острова. Клубът разполага с една основна зала и голяма тераса, на която традиционно се посреща изгревът. Всяка вечер от седмицата там гостуват някои от най-големите лейбъли, като Cocoon на Sven Vath, Music On на Marco Carola, най-големите trance dj-и пускат на Cream партита, a  митичните партита на Matinée и техните танцьори от години са взаимно свързани. Много известни са и партитата, на които се пуска пяна и всичко става мазало, аз лично не разбирам защо, както и тазгодишното участие на DJ Paris Hilton...
 

Ibiza, Amnesia


Space е в епицентъра на събитията, съвсем близо до Playa d'en Bossa. Всички сме чували за епичните Space Terrace партита, където личат имената на Carl Cox, супер успешния Enter проект на Richie Hawtin, както и партитата на Kehakuma и We Love.
 

Ibiza, Party, Amnesia, Space, Sankeys, DC10, Pacha, Ushuaia, Privilage


Ushuaïa отвори врати едва преди 3 години, но според много от артистите и феновете това е топ мястото на Ибиса. Това е едно от малкото места с легални дневни партита, които се намират близо до плажа. Те започват от рано сутринта и така за неуморните фенове се местят от съседния Space за after open air party, което продължава до полунощ. В пространството около басейните на 5-звездния хотел Ushuaïa Ibiza Beach Hotel се издига огромна сцена, на която всекидневно пускат най-яките dj-и като Loco Dice с проекта си Used and Abused, Luciano and friends, Sasha и Never Say Never, което се провежда на Ushuaïa Tower.  

Ibiza, Party, Amnesia, Space, Sankeys, DC10, Pacha, Ushuaia, Privilage

DC10 се намира в близост на летището на Ibiza Town и е подчертано underground клуб, в който комерсиални лейбъли нямат място. Тук на почит е музиката и само тя има значение. Локацията на клуба позволява там да се провеждат партита в нестандартни часове, продължаващи понякога и денонощно. Най-често в гест DJ листата може да видим Jamie Jones с Paradise Night или пък епичните Circoloco партита.

DC10, Ibiza

Sankeys - английският unredground клуб направи добро име на родна земя и през 2011 реши да отвори свой Ибиса вариант на най-култовия плаж Playa d'en Bossa. В парти календара забелязваме страхотни лейбъл вечери като Fuse на Enzo Siragusa, Flying Circus на Anthony & Luca, новия проект на tINI & the gang, както присъствието на парти ветерана Steve Lawler и верните му Viva Rec. събратя.

Sankeys, Ibiza

Pacha – една от най-известните вериги заведения по цял свят се намира на пристанището на Ibiza Town. Както на всякъде по света, и тук се гони по-комерсиалната част от аудиторията на хаус музиката, но поради това, че клубът се намира в Ибиса, програмата е микс. На единия ден може да чуеш David Guetta с F*** Me I'm Famous, а на другата Guy Gerber и други яки артисти под шапката на Wisdom Of The Glove, Martin Solveig и Bob Sinclair и John Digweet или Solomun.

Ibiza, Party,  Pacha

Privilege е най-големият клуб в света, той е вписан в книгата с рекордите на Гинес и като такъв там трябва да се свири възможно най-комерсиалната хаус музика или транс, за да изпълнят пространството на този гигантски клуб. Затова ежеседмичен гост на Privilege e Armin van Buuren и епичното му шоу A State of Trance.

Ibiza, Party, Privilage

Beach барове

Както вече стана ясно, партито на малкия балеарски остров продължава и през деня, и спасение за тълпите неиздържали фенове са многобройните Beach  барове, които са се концентрирали най-вече на централния плаж Playa D'en Bossa в Ibiza Townи този на Sant Antonio.

В Sant Antonio de Portmany се намира най-известният крайбрежен бар в света - Cafe Del Mar...всички сме слушали популярните им chill out компилации, които са тяхна запазена марка. Понеже барът се намира в западната част на острова, някак си естествено с годините Cafe Del Mar се превръща в Pick Up Point за посрещане на зашеметяващите залези на фона на отнесената музика, която се носи от бара.

Ibiza, Beach Bar, Cafe Del Mar

 

Ако искаш истинско дневно парти, една от твоите добри опции е Bora Bora - той се намира в епицентъра на купона Playa D'en Bossa. Когато и да минеш от там, все ще попаднеш на танцуващи хора по бански, наливащи се с шотове и бири, заобиколени от високи палми и море. Музиката е една идея по-комерсиална, но хората са супер естествени и през целия ден обстановката там ври и кипи.

Ibiza, Beach Bar, Bora Bora

 

Cafe Mambo е другото бижу на SanAntoni, неособено претенциозен бар, кацнал на скалите на плажа, който привечер се изпълва с желаещи да изпратят последните слънчеви лъчи. Често Beachбарът е домакин на големи лейбъли и артисти като Luciano, Reboot, Solomon, Guy Gerber, а  тази година в Cafe Mambo се организираха preparty-тата на Music On с Marco Carola.

Ibiza, Beach Bar, Cafe Mambo

 

Blue Marlin Ibiza е място на което се събира целият хай лайф, който почива на острова. Барът се намира в красивия Cala Jondal Bay в югозападната част на острова, а дотам баровците обикновено ходят със своите яхти и много красиви жени. Програмата е изключително разнообразна и включва артисти като Tania Vulcano, The Martinez Brothers, Technasia и местни DJ, които пускат комерсиален хаус на Playboy партита.

Ibiza, Beach Bar, Blue Marlin

 

Друга добра опция за дневна забава са многобройните boat партитата,  които се организират често в пика на сезона.

Плажове на Ибиза
Ибиза не е само парти. Островът има невероятна природа и плажове с пясъчни или каменисти пейзажи, които докосват кристално чистото и тюркоазено синьо море. Най известните плажове около столицата са Playa d'en Bossa, Cala Jondal, Las Salinas и Talamanca. Cala Salada, Cala Vadella и Cala d'Hort, които се намират около другото пиково място - Sant Antonio. Разбира се има и безброй малки и диви плажове, на които може да си се отдадеш на пълен чил след бурната вечер, до тях обаче трябва да те заведе някой местен, защото са трудно достъпни. 

Ibiza, Beach