КАК ДА БЪДЕМ НЕВЪЗПИТАНИ

Кратък курс по нетактичност за начинаещи

0 коментара Сподели:

Добре дошли на краткия ни курс по нетактичност за начинаещи. Тук сте, защото ви е писнало стръвно да тъпчат крачката ви в метрото и да ви сурвакат с пазарски чанти, а после най-невинно да ви кимат и да чуруликат „Няма нищо”. Лошо възпитание, липса на обноски или балканска стратегия за оцеляване – наричайте го както искате. Някои развиват тези качества още от малки, а на вас се е паднала нелеката задача да се борите цял живот с тях, за да ги придобиете накрая. Ако сте решили да сложите решителен край на добрите маниери, ето и първите стъпки.

ПОЕМЕТЕ НА БАВНА РАЗХОДКА В СТИЛ „ГРАОВСКО ХОРО” ПО ТРОТОАРА С ДВАМА ПРИЯТЕЛИ
Изберете пиковите часове и вървете плътно един до друг, разстелени по ширината на тротоара. Най-добре се хванете за ръце. Нека никой преминаващ да не може да разкъса вашата жива верига. Докато ходите така, можете да пеете народни песни или да повтаряте мантрата, че сте по-свободни от американците. Горките жители на Минеаполис, щата Минесота, например са жертви на полицейски контрол по случай наредбата, забраняваща три или повече лица да стоят в близост едно до друго по тротоарите, ако по този начин пречат на свободното движение на пешеходците.

А у нас най-много някое смело бързащо създание да ви подвикне „Бибиииип” в ухото, докато се  промушва да ви изпревари отляво.

ДОСАЖДАЙТЕ НА НЕПОЗНАТИ, ДОКАТО ЧЕТАТ
Намерете непознато момиче, което кротко си седи на пейка и чете книга в обедната почивка. Застанете плътно до нея и я попитайте за какво се разказва книгата.

Заговорете й натрапчиво за времето, за понеделниците, за политика, за цената на бензина, за размножителните навици на морските кончета.

Опитайте се да си поговорите с нея на всяка цена. Продължете, докато не я накарате да хлопне книгата и да поеме нервно в неизвестна посока. Да четеш на публично място въобще не означава, че искаш да се пренесеш за кратко в друга вселена. Всъщност това е универсалният сигнал, че имаш нужда от разговор с непознати. Да прекъснеш някого в тих и спокоен момент си е напълно в реда на нещата, но ако той откаже да си говори с теб? Това вече е престъпление.

НАСТОЯВАЙТЕ ДА ПЛАЩАТЕ С ДЕБИТНА КАРТА НА НАЙ-НЕОБИЧАЙНИ МЕСТА
Подходящ момент е, докато си купувате солети от малкото улично „нагъзинче” в центъра на града. Попитайте с важен тон дали обектът разполага с ПОС терминал. Ако случайно се окаже, че имат такова устройство, прикрийте изненадата си и се постарайте да си объркате ПИН-а.

Нека морните въздишки, доловими от опашката зад вас, не ви притесняват.

Когато се сетите, че всъщност картата ви е изтекла, извадете кеш от джоба си и обяснете дълго и напоително на продавача, че отдавна не сте я ползвали, но просто желаехте да си вкарате в употреба остатъка от 3 лева по сметката. За финал можете да помолите човека зад щанда да намери отнякъде зарядно за aйфон и да ви го включи само за пет минутки, защото…

ПРОМЕНЯЙТЕ УГОВОРКИТЕ СИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН
Викнете някого на по бира след работа. После му звъннете три-четири пъти, за да отложите срещата с по половин час. Кажете му, че може и да не успеете да стигнете навреме, но много държите да се видите. Нека изпита сладката тръпка на несигурността. Тъкмо когато човекът съжали, че изобщо се е съгласил да излезете, се обадете да го подсетите за уговорката ви. Да не вземе да забрави за довечера! След като постигнете неминуемото и всяка вибрация на телефона му докарва тикове и спазми, го наберете отново, за да му съобщите, че сте стигнали на уреченото място с 40 минути по-рано. Питайте го дали може да дойде веднага или ще се наложи да го чакате, щото хич не ви се виси…

ИСКАТЕ ДА ПРАТИТЕ ДЪЛГО СЪОБЩЕНИЕ НА НЯКОГО?
Пишете по една дума на ред и непрекъснато удряйте бутона Enter, сякаш е асансьорно копче.

Писукането от вашите послания изобщо не е дразнещо за другата страна, то е малка джобна музика, която удължава живота на батерията на телефона.

Ако сте доволни от усвоения материал и искате да продължите обучението си в дебрите на нетактичността, моля подайте документи за работа като деловодител в някоя държавна администрация.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ СИ ПРОТИВ ОБГАЗЯВАНЕТО С ЧУЖДИЯ НЕГАТИВИЗЪМ И НЕСЪОБРАЗИТЕЛНОСТ, ПРОТЕСТИРАМЕ ТУК!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *