Какво работиш, ама честно

Как биха изглеждали обявите за работа, ако HR-ите дружно си пийнат от серума на истината?

0 коментара Сподели:

След като прегледаш един тон обяви, по естествен път стигаш до извода, че всяка модерна професия е динамична, интересна и изстрелва кариерното ти развитие в небесата. И всичко това, гарнирано с мотивиращо възнаграждение и млад и енергичен екип. А майка Тереза е Мис Плеймейт за 1935…

Всъщност сайтовете за търсене и предлагане на платен труд съдържат по-голямо количество лъжи на брой думи дори и от приложенията за запознанства.

Последното твърдение е особено актуално след края на септември, когато Tinder добави филтъра на истината, с който можеш да отсяваш симпатягите според съвпаденията в музикалните ви вкусове (за целта трябва първо да предоставиш достъп на приложението до най-слушаните песни на профила си в Spotify).

Е, вече можеш да разбереш дали готиното създание, с което си пишеш, наистина слуша Oasisили по-скоро набляга на българския изпълнител, чието четирибуквено име се получава при премахване на “o”-то. Но мистерията около обявите за работа си остава неразкрита.

Какво би станало обаче, ако HR-ите повсеместно се напият и им хрумне да споделят пред света реалното съдържание на някои от най-разпространените длъжностни характеристики, включително и на своята. Може би нещо такова:

Технически съпорт

Ще имаш невероятната възможност да изгледаш всички сезони на любимите си сериали на работното място. От време на време ще те прекъсват настойчиви хора, които смятат, че лаптопът им се рестартира, когато кихат, и това смущава интернет връзката им по недопустим начин!

Изисквания за заемане на длъжността: здрави нерви.

Копирайтър

Ще сътворяваш увлекателни приказки, посветени на следните главни герои: сешоар, принтер и гребен за коса с меки зъбци. Постепенно ежедневната ти реч ще се изпълни с прилагателни. Приятелите ти ще започнат да си носят дистанционно, когато излизат с теб, за да могат да ти намаляват звука, ако прекаляваш.

Изисквания за заемане на длъжността: здрави нерви и въображение.

Специалист по телефонен маркетинг

Няколко часа дневно ще седиш в удобен стол сред уютна и красива офис атмосфера. Нейната основна цел е да сведе до минимум мислите за самоубийство, които ще те обземат, докато хиляди хора ти тряскат слушалката на телефона. Ще повтаряш една и съща мантра ежедневно, докато гласът ти се промени до неузнаваемост. Приятелите ти (ако ти останат такива) ще си носят изолирбанд, когато излизат с теб, за да могат да ти спрат звука, ако прекаляваш.

Изисквания за заемане на длъжността: здрави нерви и търпение.

Специалист по събиране на вземания

Ще развиеш речниковия си запас с множество нецензурни думи и изрази на вербална агресия. Ще натрупаш опит в отправянето на заплахи. Ако си наистина добър, ще получиш шанс за последващо кариерно развитие в неформалното предприятие “камора” в Неапол.

Изисквания за заемане на длъжността: здрави нерви и липса на търпение.

Бонус: подчертаният интерес и познанията в областта на историята на силовите групировки от началото на 90-те ще бъдат разглеждани като предимство при преценката на кандидатурата ти.

HR

Ще се преместиш да живееш в LinkedIn. В извънработно време приятелите ти (ако си оставиш такива) ще те заливат с покани за кафе, бар, театър, кино или излизане на клуб, по време на които ще се опитват да ти пробутат автобиографиите си.

Изисквания: здрави нерви и умение да се преструваш, че се сещаш кой е онзи непознат, помахващ весело за поздрав от другата страна на улицата.

След като признаеш пред себе се какво точно работиш, виж и породите офисни субекти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *