Хироказу Коре-еда и филмите, с които да видиш необикновеното в обикновеното

Go Watch: Надникваме в малките нещастия и радости от ежедневието със следващите заглавия

0 коментара Сподели:
Хироказу Коре-еда

Хироказу Коре-еда разказва чисти, простички и емоционални истории с присъщия за японците минимализъм.

Този стил на визуален разказ дори си има свое име, макар и не измислено в Япония, а от западните критици – shomin-geki, или иначе казано –

„драмата на обикновения човек“.

Коре-еда започва филмовата си кариера като асистент-режисьор в няколко документални продукции. Оскърбен от грубото отношение от страна на ръководния екип, той се зарича никога не прибягва до крясъци и обиди, когато седне на режисьорския стол. През 1991 година дори се измъква от снимачната площадка, за да започне работа по свой собствен филм. Години по-късно вече е носител на някои от най-големите награди в киното. Филмите му редовно са показвани на фестивала в Кан, Венеция и други. Надникваме в малките нещастия и радости от ежедневието със следващите 4 филма.

After Life

Участват: Арата Юра, Ерика Ода, Сусумо Тераджима

Кой спомен бихте избрали да преживявате отново и отново за вечни времена след смъртта си? Пред този въпрос се изправят наскоро постъпилите в специалния офис на ръба на задгробния живот.

After the Storm

Участват: Хироши Абе, Йоко Маки, Сатоми Кобаяши

След смъртта на баща си частният детектив Рьота се опитва да стъпи отново на крака, но безразсъдно пилее парите си. Дали ще успее да намери отново мястото си в живота на малкия си син?

Shoplifters

Участват: Лили Франки, Сакура Андо, Кирин Кики

Животът на семейство в предградията на Токио, принудено да прибягва до дребни кражби, за да оцелява, се променя напълно, когато прибират в дома си малко момиченце. Това, което не осъзнават обаче, е, че така се оказват неволни похитители.

Monster

Участват: Сакура Андо, Еита Нагаяма, Соя Курокава

Когато малкият Минато започва да се държи необичайно, майка му подозира, че става въпрос за тормоз от страна на учител. Дали това е истината обаче? Историята, разказана от три различни точки, ни учи да не разчитаме на предразсъдъците си.

Хаяо Миядзаки и трите филма, които промениха анимацията завинаги

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *