ПОВЕРИТЕЛНО ОТ КОСМИЧЕСКАТА КУХНЯ С ГЕОРГИ БОЙКОВСКИ

Пряко включване от новото място в София

0 коментара Сподели:

На гастро картата на града вече има чисто нова точка, която буквално ще ни изстреля в Космоса с вкусове и предложения от звездното си меню. Начело на кораба застава Георги, който се връща у нас след двугодишна работа в ресторанта на Дейвид Муньос в Мадрид – DiverXO, с цели три звезди „Мишлен“ в актива. Следва пряко включване от „Космос“…

Как реши да станеш готвач?
Като малък винаги се въртях около родителите ми в кухнята и често помагах. След 8-и клас баща ми, без да ме пита, ме записа в ТОХ в Банкя. Със сълзи на очите отидох с влак до там, но видях 300 момичета и усмивка грейна на лицето ми. Така започна всичко…

Koe е най-важното в тази професия?
Преди всичко трябва да можеш да готвиш, да работиш здраво и да даваш пример като лидер. Трябва да имаш способността да зареждаш хората, с които работиш, за да те следват и да ти повярват. Трябва да си организатор, политик, педагог и какво ли още не.

Какви интересни случаи си имал в практиката?
Ооо, има много, но може би най-интересните бяха в казармата. Веднъж паднах като Обеликс в казана със супата, отново там, крадяхме хранителни продукти, за да ги разменяме за бира. В друга история запалихме кухнята във Враня с един джойнт, а ако трябва да продължа с тези истории, може би няма да ни стигне цял ден.

Трябва ли да си гастроном, за да готвиш добре?
Не мисля, че е задължително. Има много добри готвачи, които не са обиколили света и не са яли в топ ресторанти, важ­ното е да си свободомислещ и да имаш усет към храната.

Има ли тенденции в храненето?
Разбира се, че има. Например продукти, като киноа и кейл станаха доста популярни напоследък (въпреки че ние имаме елда и зеле). Текуща тенденция е да се използват местни продук­ти, да се спазват традициите и готвенето да се пречупва през твоята призма и опит.

Разкажи как и кога ще заработи вашата машина?
Ще заработи с яко бачкане, много часове работа и саможертви. Вече работим и си имаме свой „Космос“.

ВИЖ КАКВО НОВО ОТ КОТКИТЕ В ИНСТАГРАМ

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *