АБСОЛЮТНОТО КРЕАТИВНО ПРОСТРАНСТВО

Дава отговори на въпроси като що е то нощен кмет и дизайнер на храна

0 коментара Сподели:

В рамките на точно 7 дни, от 3 до 9 юли, паркинга пред хотел “Родина“ ще се превърне в абсолютно креативно пространство, където ще се проведе за първи път фестивала Absolut Creative Space, посветен на креативността в полза на устойчивото развитие. Специално за събитието в София пристига мащабна инсталация, създадена от рециклирани контейнери и oборудвана за създаване на идеи и провеждане на мултидисциплинарни събития, лекции, работилници и партита. Тя ще бъде разположена на удобна софийска локация и ще посрещне много лектори и вдъхновяващи личности от целия свят, които ще участват в събития и акции с някои от най-активните български неправителствени организации и брандове и ще създадат плътна фестивална програма от лекции, работилници, изложби и акции.

Всеки oт седемте дни във фестивалната програма ще бъде посветен на различна тема свързана с креативността, насочена в устойчиво развитие. Български и чужди лектори ще говоря и работят на теми като дигитален лайфстайл, дизайн на бъдещето, познаване и опазване на природата, занаятчийство, и други важни теми като културата на нощния живот. Някои от първите акценти в програмата, засягащи изброените теми са нощният кмет на Амстердам Мирик Милан, дигиталното студио Snask, дизайнера на храна Marije Vogelzang и други.

Самото пространство, в което ще се проведе фестивалът, ще покаже нагледен пример за устойчиво приложение на дизайна чрез четирите контейнера за транспортиране на водка, рециклирани и оборудвани от шведската компания като мобилно пространство за съдаване на идеи и проекти. Мощабната инсталация се използва за различни събития и проекти в много държави по света до сега и пристига в София директно от Швеция за фестивала.

Проектът е нещо, което не бива да изпускаме, ако искаме да сме добре информирани градски хора, като повече за събитието всеки може да научи на absolutcreativespace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивалаще са на цена от 10 лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма.

КАКВО ОЩЕ МОЖЕ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ В ГРАДА ПРЕЗ ЮНИ

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *