Разплетени истории: Елица Бехар

Mademoisellie_ разказва за тайните на красивата си коса

0 коментара Сподели:
Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни до прави, къдрави или боядисани, косите притжават вълшебното свойство с ентусиазъм да оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и в поредица от кратки интервюта си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме ти те как се грижат за косата си и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото, както е казал поетът… Girls run the world.

В такива времена, когато е препоръчително да си стоим у дома, професионалната грижа за косата не бива да бъде подценявана. На същото мнение са и професионалистите от TRESemmé, чиито иновативни продукти за грижа за косата се борят с редица проблеми. Така можеш да направиш най-доброто за гривата си дори и от вкъщи.

Ако косата ти можеше да говори, какво щеше да ни каже за начина, по който се грижиш за нея?

Че колкото ме мрази, толкова ме и обича. Естествено къдрава съм, но се борим ежедневно с косата ми да премахнем буйните спирали чрез изправяне със сешоар. Не е моето и това е. Връщам ѝ за цялата болка и страдание с интензивна грижа, качествени продукти, посещение на фризьор през два месеца и нашият love/hate relationship е стабилен по този начин.

По какво си приличате двете?

Бурни и непокорни, но чрез правилната грижа се смиряваме. Свежи сме, когато сме постоянни, работим и ни се случват вълнуващи истории – кой не би се почувствал добре в обятията на морската вода…или пък да чуе някоя добра дума за себе си?

От какво най-често имате нужда?

От море, слънце и любов.

Прочети и за различните стандарти за красота по света.

Променя ли се характерът на косата ти през годините и свързано ли е това с промяна в твоето светоусещане?

Да, да и да. Когато не се чувствам добре, объркана съм, лутам се, косата ми и тя отговаря със същото. В ученическите и студентските ми години толкова много страдаше тя горката, че ако ви покажа снимки, няма да я познаете. Но колкото не бях наясно какво се случва с мен самата, толкова и косата ми не знаеше по кой път да поеме. С промяната на моето светоусещане, с израстването ми като личност, с любовта към мен самата и всичко, което съм, тя също се променя. Въпреки лекия тормоз, тя изглежда добре, отблагодарява ми се за добрите вибрации, които ѝизпращам. За любовта, с която я дарявам.

Може ли прическата да бъде начин за себеизразяване? Използваш ли я като такъв?

Определено. Не съм от авангардните хора с различни и интересни прически, на които всъщност тайничко се възхищавам, но имам свой почерк и това е дългата, добре поддържана коса, с която всеки ме свързва. Харесвам нежното излъчване – на спокойствие, чистота и лежерност, но в подреден вид. От време на време ми се иска да съм с къса прическа като наглавната актриса от La Casa de Papel – Tokyo/о-бо-жа-вам я!!/,но уви, нямам смелостта, а и знам, че подобни пориви при мен са краткотрайни и после ще се чудя какво да правя.

Ако „по дрехите посрещат“, какво правят, съдейки по косата/прическата?

Същото. За мен, разбира се, стилът /не самите дрехи/ са от изключителна важност, но и ми прави много лошо впечатление, ако видя как една красива и харизматична жена с хубав аутфит е неглижирала грижата за косата си. И не, нямам предвид перфектната прическа като след салон, а самата визия на косата – липса на блясък, цъфнали краища, прораснали корени. По-добре поддържай къса и здрава грива, в твоя естествен цвят, отколкото дълга и проскубана метла. Не ме разбирайте погрешно – аз също съм била там, но като тийнейджър. Както се грижите за добре заредения гардероб, се грижете и за всяка част от тялото си – това е истинската визитка за вас – отношението към вас самите определя и отношението на другите към вас. Уважавайте се, за да ви уважават.

Разбра ли и за нашия онлайн фестивал? Виж повече тук.

Ако се окаже, че трябва да посетиш важно събитие, но то е само след час и нямаш време за фризьор – какво ще направиш с косата си?

Това е моят daily life,разбира се, извън карантината. Обикновено нямам и час, защото летя направо от офиса към събитието. Винаги имам под ръка сух шампоан, който ме е спасявал не веднъж. Почти винаги косата ми е на леки вълни в краищата, а ако не е, с автоматичната ми маша стават буквално за 7-8 минути! И ако тези два варианта не са достатъчни да спасят положението – винаги имам опцията да сложа любима шапка на главата или някоя хубава диадема.

Какво правиш, за да я накараш да се чувства добре след като е имала „лош ден“?

Задължително ѝправя някоя бабина маска с каквото намеря в хладилника, или просто взимам по-силен такъв продукт за коса, намазвам я хубаво по целите дължини и я слагам да спи така цяяла нощ, за да си вземе нужната доза хидратация и на сутринта да е като преродена.

А за себе си?

Някой ден това ще бъде дълга успокояваща вана с много мехурчета, ароматни соли и разтоварващ масаж, засега в реалния ми живот се задоволявам с чаша хубаво вино, любима музика, Чарли и приятеля ми – на терасата, наслаждавайки се на интересен сериал или видео разговор с приятели. И разбира се, телефонът на без звук .

След толкова дълга връзка помежду ви – успява ли все още да те изненада или отношенията ви са напълно изгладени?

И още как. Тя е голяма хиена – тъкмо се успокоиш, че вече сте в добри отношения, явно й става скучна връзката ни, и хоп – веднага търси как да ми върне вниманието.

Но със сигурност вече сме задълбочили взаимоотношенията си и бързо изглаждаме недоразуменията между нас. Да кажем, че тайничко ѝсе възхищавам какъв боец е, като се има предвид през какви бурни години е минала горката – дори е била цвят „тапицерия на стар диван“…такъв винено-червен, нали се сещате? Дори тогава не ме предаде съвсем и си стиснахме ръцете с уговорката да върна естествения ѝцвят. Като всяка връзка – трябва време и доверие.

Тази рубрика се случва благодаря на TRESemmé, които от скоро са в България, но завладяха сърцата (и косите ни) от пръв поглед.

От момичета за момичета: най-кошмарните първи срещи.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *