КРАСОТАТА ПО СВЕТА

Един проект на американска журналистка показва различните разбирания за красота по света

0 коментара Сподели:

Естър Хониг е фриленс журналист от Канзас, САЩ. Докато работела за малък стартъп ѝ идва невероятната идея за проекта Before & After, който продължава и в момента. В него чрез платформата Fiverr за фриленсъри във всички сфери от цял свят, където предлагаш и търсиш дейности на достъпни цени. Хониг, усещайки силата на Photoshop артистите, решава да качи собствена снимка с простичка молба: "Направи ме красива". Тя иска от дизайнерите единствено да я редактират така, както би била приета в държавата им. 

Гледайки изображенията едно по едно, виждаме красиви момичета на всяка една от тях. Но когато ги съпоставим, картината за възприятията на красотата по света бие на очи. Решихме да изтъкнем някои от тях, които наистина изненадват.

ОРИГИНАЛЕН КАДЪР

 

АРЖЕНТИНА

Специфичната латино красота е видима. Тежък грим, изцяло прерисувани вежди и лъскав фон – почти като извадени от сериал. 

 

ГЕРМАНИЯ

Светла кожа и червена коса. Какво по-германско от това?

 

ИНДИЯ

Дебелите вежди и потъмнената кожа са често срещани сред индийските красавици. Специфичното за тази държава и нейните възприятия за красота е, че най-разпространени са момичетата с по-тъмен цвят на кожата, но Мис Индия винаги е по-скоро бяла.

 

МАРОКО

Мюсюлманската държава е една от най-либералните относно хиджаб и носенето на забрадка, но не може да не забележим, как по този начин се акцентира на лицето. Кожата е изсветлена и изчистена.

 

ФИЛИПИНИТЕ

Още едно покъртително решение. Държавата е една от най-бедните в Азия, където явно да си добре облечен е равно на атрактивност.

 

САЩ

Два варианта, които наистина ни стреснаха. Тук всичко е променено – веждите, цветът на очите, цветът на косата и най-стряскащото – формата на главата.

 

Вижте невероятния фотопроект на Кевин Бауман, който заснема 100 изоставени къщи в Детройт.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *