DESKTOP ART: КАЛОЯН ТОШЕВ

Стартираме авторски проект, в който ще ти представим български визуални артисти

0 коментара Сподели:

Калоян Тошев – mzk е един от онези бг артисти, които държим под око. При всеки удобен случай се потапяме в изящните цветни жени, които обитават въображението му, и искаме да си вземем частица от него, пък и от тях.

Ето защо именно той беше първият артист, които изскочи в ума ни, когато решихме да стартираме DESKTOP ART. Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме воайори, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Челен сблъсък с момичетата на Калоян Тошев направихме миналата година, когато видяхме първата му самостоятелна изложба – Desire. Именно тя се оказала преломният момент, в който за него илюстрациите стават нещо повече от хоби. Прескача ежедневно между дизайна, рисуването и архитектурата, като от време на време се забърква и в по-различни проекти (наскоро работи и върху принтове на банските костюми на българския бранд за бельо Lena-Lena). Рисува заради самото рисуване, заради кефа да се изключи. Екстремист е по душа, може би пък именно затова е избрал да се развива като артист у нас, казват, че се иска една особена любов към неизвестното.

Когато го попитахме защо рисува жени, Калоян се замисли:

По-хубаво на тоя свят… няма. Още от дете рисувам жени, без да съм имал никакви сексуални послания или каквото и да е подобно. Просто това ме влече. Жената е събирателният образ на цветовете и формите. Ама знаеш ли какво, аз много не съм мислил за тия работи…

Изтегли красавицата, която Мозъкът нарисува за нас в резолюция за твоето устройство:
2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone
iPhone 5

Повече за Калоян Тошев можеш да разбереш от интервюто на Цвете Тюлева с него.
Хвърляй по едно око на сайта на Калоян Тошев, който ще е готов съвсем скоро.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *