DESKTOP ART: Глория Шуглева

Красивите момичета на Глория си намират място на твоя десктоп

0 коментара Сподели:

Глория не е от онези градски хора, които често можеш да срещнеш в полезрението си. Тя по-скоро е от онези потайни личности, които обичат тишината, спокойствието и очарованието на природата, която ни заобикаля.

Учи дизайн в Нов български университет и също така е дизайнер на пълен работен ден в pCloud. След лекции и работа обаче е илюстратор, с нескрит афинитет към женското лице и тяло и често уплътнява свободното си време с тяхното материализиране върху белия лист. От тази година рисува и предмети от ежедневието, много много растения, както и разнообразни цветни палитри от всевъзможни изображения, които по-късно имплементира както в рисунките, така и в дизайните си. Намира вдъхновение в абстрактната архитектура и скулптура, които често с формите си й дават нови и нови идеи.

Друга "пътеводна светлина" на мацката е анимацията. Отраснала е с касетките на Дисни, по-нататък с филмите на Pixar и DreamWorks, в някакъв момент дори част от мечтите й са насочени именно към създаване на измисления свят на героите. Впоследствие не й се получава с анимацията, но за сметка на това развива супер успешно собствен YouTube канал, в който споделя изкуството си, помага на „прохождащи” артисти и тества нови материали и техники за рисуване, както и блога си creativU.

Най-новият проект, по-който работи, е предизвикателството InkTober (рисува по една рисунка с мастило всеки ден през октомври), който, след като финализира, ще се опита да издаде в малка книжка за оцветяване.

Въпреки заложбите и непрестанното вдъхновение Desktop-ът на Глория в повечето случаи е черен, но с всевъзможни файлове и икони, които биват изчистени само когато вече няма място за нови. И ние правим чистка на desktopa-a си, но само за да заредим там това, което ни нарисува младата илюстраторка. Женски портрет, но по начина, по който тя вижда идеята за подобен.

Любими нейни артисти илюстратори са Lois van Baarle, Glean Keane, Fran Meneses, Fran Collado, Sara Tepes и още няколкостотин, но ние те съветваме да следиш точно нея в Instagram и Facebook, YouTube, Dribbble и Behance.

Илюстрацията на Глория Шуглева можеш да свалиш в резолюция за твоите устройства безплатно от тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone 4
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus

iPhone 7
IPhone 7 Plus
Iphone 8
Iphone 8 Plus


Виж и останалите илюстрации на артисти за DESKTOP ART.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *