DESKTOP ART: Калоян Зарков

Илюстрация на колела, ексклузивно за Go Guide

0 коментара Сподели:

Този месец е наистина специален за рубриката Desktop Аrt, защото я изкарваме извън пределите на интернет пространството и я пускаме на свобода по стените на Бар "Петък". Всички участвали до момента ще са част от изложбата, включително и днешният ни герой.

Той се казва Калоян Зарков. На този етап животът му се върти около рекламата и ролята му на криейтив директор в рекламна агенция. Встрани от това се опитва да се въвлича във всичко, което му е интересно и е свързано по някакъв начин с дизайн и изкуство, било то уебдизайн, мода и всякакви други "модерни" теми.

На въпроса "Можеш ли да рисуваш?" Калоян отговаря отрицателно, но пък твърди, че от малък драска по каквото му падне. И с днешна дата

винаги има подръка молив и скицник, за да пресъздаде всичко, което му прави впечатление в ежедневието. Когато няма време за това, просто прави бързи снимки с телефона, за да се върне към него по-късно.

Слабост на Калоян е човешкото тяло и силата му за експресивност. А вдъхновение черпи на първо място от Erik Jones, далеч от digital art-а и все пак толкова модерен; Malika Favre, една от най-добрите съвременни илюстратори, както и класическите плакатни артисти Ricardo Guasco и Mads Berg.

За личния си desktop Калоян разказва, че е винаги зверски претрупан от към икони, но зад тях винаги има wallpaper, който е внимателно подбран и често стои много дълго време там. За нашия екран пък младият дизайнер създаде картина, която ни пренася в света на колоездачите. Тема, която силно го вълнува

заради любовта му към спорта, който в очите му е един от най-красивите не само визуално, а по-скоро емоционално.

Карайки велосипеда си, човек наистина може да остане сам със своите мисли. Така както го е направил и героят от картината.

Можеш да следиш и останалите визуални разкази на Калоян Зарков в Instagram. А илюстрацията му, ексклузивно направена за нас, можеш да свалиш за твоите устройства от тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone 4
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus

iPhone 7
IPhone 7 Plus

Виж и останалите илюстрации на артисти за DESKTOP ART.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *