DESKTOP ART: ВЕНЦИСЛАВ КОЛЕВ – VENDO

Днес ти представяме Vendo, още един бг талант, който да намери място на твоя десктоп

0 коментара Сподели:

Vendo влезе в групичката с любимите ни артисти с двеста. Отличават го илюстрации, направени с мисъл и контекст, такива, в които често присъстват любимите му хора. Ето защо смята, че израженията по лицата им, когато им подарява свои работи по някакъв повод, са най-якото нещо и най-откровената оценка. Иначе се увлича по рисуването от малък. Леко изчервен ни разказа как като дете рисувал голи жени  в книжка за оцветяване, която майка му намерила. После изкуството му намерило нова, по-широка територия – стените на апартамента му.

В момента се подвизава като графичен дизайнер, пие много кафе, рисува, чете, а шумните места не са “неговите”. Когато го попитахме как изглежда неговият десктоп, той сподели, че избягва да има папки и файлове по него и предпочита цветове, които действат добре на очите и ума и носят позитивни мотиви. Често слага и свои работи. За DESKTOP ART той “пали колата на идеите”, защото две от важните неща в живота според него (пък и според нас) са да има слънце и движение.

Смятам, че все повече хора започват да осъзнават, че са творци на собствения си живот и всичко зависи от техните опити да бъдат възможно най-добрата версия на себе си във всеки момент.


Почудихме се дали творческият хаос или прецизният ред е неговото нещо, и той отсече: “От хаос към космос винаги.” После го вкарахме в приключение, като го помолихме да ни препоръча трима артисти, които да държим под око: “Трудно e да са трима! Bom K е със страшна техника, Dima Rebus. Момчетата от Etam Cru, не на последно място българските Erase & Arsek, Nasimo – много харесвам уличното изкуство, тези хора успяват да оцветят сивотиите на света.”

Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

От тук можеш да изтеглиш илюстрацията на Vendo за goguide.bg в подходяща резолюция за твоето устройство.

2650×1440
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus
S3mini

Още от Vendo можеш да видиш в сайта му.

Виж още идеи за твоя десктоп от Евгения Костакиева-Ния, Теодор Лозанов и Калоян Тошев

Тагове: DESKTOP ART Vendo
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *