Рок, бетон и злато от Foo Fighters

Новият албум на групата Concrete and Gold излизе на CD и 2-Vinyl формат

0 коментара Сподели:

Някои неща си заслужават чакането… Не, не става дума за първия учебен ден, а за деветия студиен албум на Foo Fighters – Concrete and Gold  от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Можеш да го имаш веднага в онлайн магазина www.musicmall.bg на CD и двоен винил тук.

И преди да продължим с подробностите, ти предлагаме да си пуснеш пилотния сингъл Run тук, докато четеш надолу: 

Песента започва нежно в бавно темпо, но рязко преминава в тежък буреносен звук, включващ "мощен триумфиращ хор" (STEREOGUM). Това е характерно и за целия албум Concrete and Gold – съчетанието на изключително тежките рифове на Foo Fighters с хармоничната  сложност на продуцента Грег Кърстин (Adele, Sia, Pink), с когото групата работи за първи път.  Поредица от случайни събития и срещи довеждат до този необичаен и неочакван екип. Преди четири години, докато Дейв Грол шофира в колата, чува по радиото песента Again and Again в изпълнение на бандата на Кърстин –  The Bird & The Bee. "Това парче направо ме отвя. Не бях чувал до момента нещо толкова софистицирано и хармонично. Песента след това ме беше обсебила месеци наред", споделя фронтменът на групата.

Няколко месеца по-късно Грол среща случайно "човека от The Bird & The Вee!, а именно Грег Кърстин. Логично двамата бързо се сприятеляват. Един ден Грол научава, че любимата му нова банда е пред разпадане заради прекалените ангажименти на Кърстин като продуцент. И докато Foo Fighters записват и издават албума Sonic Highways, с който чупят редица рекорди, включително и последвалото световно арена турне, влязло в Топ 5 на най-успешните и печеливши турнета на 2015 година, през това време "Грег се беше превърнал в един от най-успешните продуценти в света", спомня си Грол.

Когато назрява моментът за създаването и записването на следващия албум на групата, Дейв Грол е повече от нетърпелив да отправи нови предизвикателства пред Foo Fighters.

Резултатът от работата по хеви рок албум с поп продуцент е повече от блестящ.
"Желанието ми беше да направим най-значимия като саунд албум в историята на групата. Гигантичен рок албум, но пречупен през призмата на Грег Кърстин – с неговото усещане за джаз, мелодия и аранжимент. Нещо като Моторхед версия на албума на Бийтълс "Сержант Пепър", казва в интервю Дейв Грол.

Групата подготвя голямо турне в САЩ през октомври, ноември и декември, а за феновете през океана остава възможността да се разбиват на новите парчета на любимата си група по барове, купони, фитнеси и всички места, където пожелаят да ги слушат. А ето и съдържанието на албума:

Concrete and Gold:

 

1. T-Shirt

2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

Албумът Concrete and Gold е написан и изпълнен от Foo Fighters, продуциран от Грег Кърстин и Foo Fighters и миксиран от Дарел Торп.

Foo Fighters са: Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Нейт Мендел, Крис Шифлет, Пат Смиър и Рами Джафи.

FINK, ЗАЛЕЗЪТ И МУЗИКА ОТ ДЪЛБИНИТЕ НА ДУШАТА.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *