Банско - сърцето на зимните спортове

  • Банско 2770, ул. Кир Благо Тодев 4
  • + 359 2 903 4444

До настъпването на декември ни делят няколко часа и това определено подсилва още повече чувството на нетърпение. Пред хоризонта е началото на ски сезона, а мисълта за него рисува пред очите искрящо бял пейзаж, чувство за свобода и хиляди разменени усмивки.

До това дългоочаквано удоволствие остана малко, така че нямаш много време да се кумиш. В България си имаме ски курорти на доста високо ниво и за да минимизираме вероятността да гониш последния влак, приятелски ти намигаме да се подсетиш за един от тях. Днес във фокуса ни е Банско.

Банско е номер едно сред зимните курорти в България и няма две мнения, че поддържа най-високите международни стандарти за комфортна почивка, съчетана с насладата от каране на ски или сноуборд на хубави писти. Самият факт, че именно Банско е избран за провеждането на световни първенства и както професионалисти, така и увлечените по зимните спортове чужденци от цял свят избират точно този ски спот, говори сам по себе си за качеството на курорта.

Всъщност Банско се отличава с отлична снежна покривка и ски база. Ски трасетата са с дължина 75 километра, разпределени са по нива на трудност и напълно отговарят на различните умения на спортистите. Има и 16 км ски път, свързващ високите части на курорта с града, който е оборудван с осветление и машини за изкуствен сняг го поддържат през целия сезон. Пистите са обезопасени, отлично поддържани и обслужени от добра мрежа лифтове и влекове, включително и за най-малките любители на зимните спортове.

Целият този туризъм обаче върви нагоре и се развива благодарение не само на перфектните условия за каране, ами и на цялостните удобства, които курортът предлага.

Това е причината гостите на Банско да се увеличават с всеки сезон, затова ти издаваме едно от готините места, на които можеш да отседнеш през почивката си.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс е мястото, на което ще се чувстваш уютно и спокойно през целия си престой, без нищо да ти липсва. Специално за разнообразните предпочитания на своите клиенти петзвездният хотел разполага с общо 115 луксозни студиа и апартаменти, с два президентски апартамента и с къщи за гости. Това обаче не е достатъчно, за да заслужиш титлата 5 звезди. За да бъде удоволствието от престоя максимално, „Лъки Банско“ предлага на гостите си напълно безплатно ползване на компютърни зони, фитнес, био басейни, сауна, джакузи, включително се е погрижил и за най-малките, като предлага детски пространства с квалифициран персонал детегледачки.

Любителите на вкусната храна пък могат да се насладят на менюто в италианския ресторант „Леонардо“, където ястията се приготвят по оригинални италиански рецепти и с италиански продукти, а ако любопитството към различните вкусове е едно от „сладките“ удоволствия, на които не могат да устоят, швейцарският ресторант „Фондю“ ги очаква с богата алпийска кухня.

Разбира се, няма да пропуснем да споменем и високия клас СПА услуги, на които можеш да се насладиш в Апартхотел Лъки Банско.

Едва ли има по-голямо удоволствие от това да завършиш активния си ден по пистите с доза заслужен релакс, а добрата новина е, че начините да постигнеш това удоволствие в пълния му максимум не са един и два. Курортът разполага със СПА центрове, стаи за масаж, парни бани, басейни и много други наслади за сетивата. В зависимост от личните ти предпочитания можеш да съчетаваш класическите методи, известни от древността, с най-съвременни технологии както за подмладяване и разкрасяване, така и за лечение и да се любуваш на почивката си с всяка клетка на тялото и ума. В Апартхотел Лъки Банско няма нещо, което да липсва за пълния ти заслужен релакс, неслучайно хотелът оглави класацията ReviewPro за най-добър в България за 2018 г.

Ето и кои ресторанти в Банско заслужават да ги посетиш