Кулинарните училища в София

Отдавна сме се признали за страстни фенове на вкусните места из града. Напоследък обаче забелязваме желанието на всеки от нас да бъде мастър шеф и у дома. В отговор на този ентусиазъм решихме да селектираме най-качествените кулинарни училища с уъркшопи, курсове и всякакви вкусни занимания – по наше мнение те владеят силата да превърнат всеки любител кулинар в истински майстор.

Amuse Bouche 

В Amuse Bouche ще се докоснеш до всички тънкости, които да улеснят максимално пребиваването ти в кухнята. И не само това – ще превърнеш моментите там в приятни и разтоварващи. Започни с първи кулинарни стъпки с модула Kitchen survivor и продължи с тези за напреднали. Там ще научиш тънкости в миксирането на различни компоненти. Уикендите си отдели за тематичните им курсове за суши, паста, всякакви сладки изкушения и още много.

 бул. „Черни връх“ 47, ет. 1

0877 585 873 

HRC Academy

Студентите тук се учат да приготвят висококачестве­ на храна спрямо световните кулинарни стандарти. Усвоя­ вайки правилните техники и умения за обработка и комбинация на хранителните елементи във всяко ястие, изпълняват всички кулинарни изисквания.

бул. „Цар Борис III“ 59, 1612 Хиподрума

02 426 0258

 

Metro Academy

Академията за кулинарни курсове Metro Academy ще ти предложи занимания с разноо­бразни тематики, така че да се почувстваш шеф майсто­рът, който си мечтаеш. Ще получиш вдъхновение, нови идеи, както и техники за из­ползване на екзотични и нови продукти.

бул. Цариградско шосе, км. 7-11

02 976 2490

Pastry Academy

Майсторите от Pastry Academy са поели мисията да разпространят магията на вкусното изкуство на при­ готвянето на храна. Възполз­вай се от многообразието на предлаганите от тях курсо­ве, които ще те разходят из кулинарните тънкости от цял свят.

ул. „Церова Гора“, 1612 Хиподрума

0895 56 85 45

Yummy Cooking 

Кулинарните курсове в Yummy Cooking са чудесен повод да превърнеш любопитство си в професионално изживяване. В шоурума на Miele те очаква същински кухненски рай. Перфектно оборудвана локация с високо качество, в която ще усетиш комфорта от Yummy Cooking домашното приготвяне на храна. За да си максимално добре подготвен, в кухненските изпитания идват на помощ професионалните мастър шефове, които познаваш от телевизионния екран. Те ще те въведат в тайните на кулинарията, като ти покажат, че няма нищо сложно в това да овладееш триковете за приготвяне на вкусно ястие. Освен малките разковничета на професионалистите ще ти дадат функционални съвети за успешни комбинации на различни вкусови компоненти – всичко това в разнообразните им тематични уъркшопове.

ул. „Бяла черква“ 24, Red Apple

0887 915 647 

FOOD CONNECTION

За едва два сезона космополитното кулинарно училище на София – Food Connection – проведе стотици различни по тематика кулинарни курсове с участието на 38 гост-лектори от Аржентина до Индонезия. Можеш да станеш мастър както в row и веган кухнята, така и в изкусните месни деликатеси. Винаги обаче ще се чувстваш заобиколен от приятели в уютната и модерна кухня   на Food Connection. Именно заради тази атмосфера често избираме локацията за лични събития и тиймбилдинги.

ул. „Ами Буе“ 64, ет. 2

0888 344 599 

My French Gourmandises in Bulgaria

Ако винаги си имал романтичните мечти да приготвяш ястия, излезли като от френска филмова лента, My French Gourmandises in Bulgaria е мястото, което ще те превърне в шеф майстора от фантазиите ти. Ще се забавляваш, докато експериментираш с кулинарите си умения на всякакви тематики, ще се научиш да правиш истинско френско суфле или пък киш лорен, а защо не и френски козунак и какво ли още не.

ул. Константин Кисимов 2А, Изгрев

0884 49 38 30

Good Natured Food

Михаела Белорешка е хранителният психолог, който стои зад блога и кулинарните курсове Good Natured Food. Колкото и екзотично да ти звучи като понятие това, бързаме да ти кажем, че тя е човекът, който ще ти помогне да се вслушаш в желанията на тялото ти, ще ти покаже как да го заобичаш и да го направиш здраво, водейки живот, изпълнен с кулинарни предизвикателства и вкусни моменти. Ще забравиш за стреса, породен от неподходящи режими, и ще обърнеш поглед към един смислен и дълбокомотивиран старт, включващ здравословното хранене.

А сега хвърли един поглед и върху най-добрите месарници в града.