White Rabbit Festival 2019

  • 06.07.2019
  • ул. "Иван Вазов" 1
  • вход лева

Белият Заек трансформира отсечка от софийската улица „Иван Вазов“ от синя зона в творческо пътешествие, водено от фантазията на талантливи артисти и актуални градски теми.

Фестивалът за музика и изкуство се завръща на 6 и 7 юли с характерното си новаторско и провокативно съдържание и ще представи музиканти, съвременни артисти, диск жокеи, дизайнери и други смели визионери.

В двата дни на събитието улицата ще се превърне пъстър дом за съвременно музикално и визуално съдържание. Заведенията и галериите в отсечката временно поемат функцията на “изложбени зали”.

Така улицата, освободена от автомобили, остава пряк свидетел на изживяването, наречено “Бял заек”.

Тази година музикалната сцена се измества на гърба на Народния Театър “Иван Вазов”.

Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” (от ул. “Георги Бенковски”) до ул. “6-ти септември”. Като локации към фестивала се включват и ресторант CheckPoint Charlie, клуб TELL ME, One Gallery и клуб Carrusel.

На дневната музикална сцена ще се качат Kan Wakan, DAYO, Mila Robert, Kontroversi, Лили Гелева и Мартин Костадинов, Disco Comrades, 1000 names, Charlie, Timoshenko, Ebbesen и Funkusion, а нощната програма на Заека продължава и в късните часове в TELL ME с британците Crazy P и клуб Carrusel със специален гост Guy Williams в събота и 80s Clash, и Elma в неделя.

Извън музикалната програма се подготвят други представяния, пърформанси и изложби от ONE Gallery, SARIEV GALLERY, the fridge, СОПА и Sito Studio. А за най-малките ще има арт работилница с Muzeiko. 

За повече информация, виж тук