Ивета Христова и работата, на която си щастлив

Имаме едно невероятно удобно коуъркинг пространство....

0 коментара Сподели:

Ако си спомним думите на Стив Джобс, великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора. А печелившият бизнес модел прилича на „Бийтълс“, чиито членове са се балансирали един друг, а общото е било много повече от сумата от отделните части. Когато се огледахме из корпоративния градски хоризонт за най-добрите Outsourcing компании, търсехме точно това – служители на senior позиции, които да разкажат за свързаността и комфорта да си част от нещо. В случай че и ти искаш да намериш сродната си офис душа, приятно ни е да ви запознаем!

Ред е на Ивета Христова от Devexperts.

Тя е еквилибрист на корпоративната арена. Като Recruitment гуру е отговорна едновременно за групата като цяло и за себе си като единица на успеха. След дълго пътешествие из професионалния ландшафт, открива своето призвание в сферата на човешките ресурси. В свободното си време продължава да пътува!

Как понякога „грешните“ избори ни отвеждат до правилните места? Би ли дала пример от собствения ти професионален път. И кой беше крайгълният камък, който те отведе в Devexperts?

Парадоксално е, но човек учи най-полезните си уроци в живота от вземането на грешни решения. Когато се записах да уча специалност в сферата на финансите, още не знаех какво е моето професионално призвание. Оказа се всъщност, че страстта ми е в сферата на човешките ресурси. До този извод стигнах, като анализирах какво обичам да правя, за да мога да превърна работата си в удоволствие.

Разбрах, че не ми се комуникира с числа, а с хора.

Именно това беше крайъгълният камък, който ми помогна да стигна до Devexpertsи ме превърна в Recruitment гуруто, което съм в момента. Друга съществена част, която ме доведе в Devexperts, е погледът, който имах върху компанията, още от самото ѝ стартиране на българския пазар през 2018-а. Професията ми винаги е изисквала да съм информирана за компаниите, опериращи на пазара, и опознавайки по-добре ценностите и сферата на дейност на Devexperts, бих казала, че се откроиха най-много сред останалите. Когато влязох за пръв път в офиса, останах много впечатлена от цялата атмосфера и най-вече от хората. Тогава си пожелах да работя тук и усетих, че това е моето място. Не след дълго желанието ми стана реалност. Вярвам, че най-доброто тепърва предстои.

Разкажи повече за длъжността ти Recruitment гуру. Как би я обяснила на 7-годишно дете?

Много интересен въпрос. Бих казала, че помагам на хората да си намерят работа, на която да са щастливи. Както добре знаем обаче, в IT сферата специалистите не си търсят работа, защото те са търсените на пазара. Тук идва гуру частта – да намеря правилните хора за нас и да съм убедена, че ние сме правилното място за тях.

Кои са вълнуващите моменти в работата ти?

Най-вълнуващо е, когато видиш как един човек, който още от самото начало съм знаела, че ще си пасне с екипа, да се разхожда в офиса, да се смее с колегите си и да се чувства спокоен и щастлив.

Тогава знам, че съм свършила добра работа, а какво по-вълнуващо от това?

Какви критерии имаше самата ти за работното място, което да те кара да се чувстваш себе си?

Критериите, които имах, се припокриват с ценностите на Devexperts. Това са съвсем базови неща, които вярвам, че трябва да бъдат стандарт навсякъде. Най-важно е да имаш свободата да бъдеш себе си на работното място. В Devexperts срещнах една позитивна обстановка и атмосфера на уважение и работа в екип.

Кое прави хората в Devexperts щастливи? И как екипът е толкова сплотен?

Ние в Devexperts сме щастливи, защото се чувстваме като едно голямо семейство. И ако срещнем някакви трудности, ги преодоляваме заедно. Сплотеността идва от добрата комуникация в компанията и грижите, които полагаме за нея. Останалото не мога да го опиша с думи, то просто е част от атмосферата в Devexperts.

Професионалисти от кои ресори могат да потърсят работа в Devexperts?

Ние сме компания, ориентирана към хора със страст към FinTechиндустрията и не се ограничаваме само със свободните позиции в момента. Случвало се е, да нямаме отворена позиция и пак да назначим човек. В момента си търсим основно IT специалисти, но също така и Project Manager, Business Development Lead Generation Specialist (Sales & Marketing) и други, които читателите могат да намерят на нашия уебсайт.

Ако някой има желание да кандидатства, дори и да нямаме обява, ние сме с отворени врати.

Как изглежда личният ти офис в условията на пандемия?

При нас винаги е имало възможност да се работи от вкъщи. Аз лично смятам, че комбинацията между работа от вкъщи и работно офис място е най-добрият вариант. За да отговоря на въпроса,моят личен офис може да се каже, че е подвижен и се побира в дамската ми чанта. С други думи, в любимия ми лаптоп. Случвало се е да работя от плажа, от заведение, дори и докато пътувам. За мен не е важно толкова от къде работя, а това да съм полезна и да върша качествено работата си.

Би ли казала повече за новото ви офис пространство?

Не знам как да го опиша, но много се вълнувам. В новото ни коуъркинг пространство в София, което наехме като допълнение към главния ни офис, ние даваме възможност на служителите, които са избрали да работят предимно от вкъщи, да имат достъп до модерно работно място. Имам чувството, че съвсем доброволно бих живяла там. Имаме пързалка, фитнес, зона за игри, стена за катерене, невероятно удобни пространства със звукоизолирани зони, зали за срещи, огромно помещение за събития, както и барбекю. Когато обстановката в страната го позволява, със сигурност ще поканим GoGuide и читателите, за да видите сами!

С удоволствие ще наминем! Какво правиш, когато не работиш?

Обичам много да пътувам, най-вече в България. И не спирам да се възхищавам на красотите ѝ.

Пътуването ми помага да преоткривам себе си. После се връщам на работа с нови сили и мотивация, което ме амбицира да се справям още по-добре със задачите си.

През 1999 група студенти от ITMO University решават да участват в предизвикателство по програмиране и създават приложение за инвеститори – останалото е история и тя носи името Devexperts. Ако един ден се срещнеш с тези момчета, какво би искала да ги попиташ?

Бих искала да ги попитам: „Как успяхте през всичките тези години да останете заедно, да преодолеете всички трудности и от една идея, да превърнете Devexperts в успешната компания, която е днес?“. 

Ако си падаш по сериали, тук са хайлайтите ни от последната седмица

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *