Local Heroes: Нора Шопова

За успеха трябва да даваш всичко от себе си.

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Да кажем, че е единствената българка, която е попадала на корицата на модния гигант Voguе, ще е малко да дефинира успехите ѝ. Тя е попадала там два пъти и всичко това, докато рулира между модните столици Ню Йорк, Париж, Лондон, Токио; обявена е за „Модел на годината“ и превзема дори класацията на списание Forbes за „Топ 70 на българските знаменитости“. С днешна дата пък е най-очарователният предвестник на хубавото време (по Нова ТВ – бел. ред.).

Какво ти даде и какво ти взе моделската професия?

От сегашната ми (по-зряла гледна точка) мога категорично да заявя, че моделската професия винаги ми е давала много, и то ценни уроци, изживявания и пътувания. Какво ми взе?

Ами каквото аз съм решила да дам – времето и наивността бих казала.

Кога разбра, че всъщност наистина ставаш за тази работа?

В самолета за Ню Йорк. Доста по-късно от агента ми. Интересното е, че хората повярваха в мен много преди аз сама да се осъзная.

Да получиш признание от Vogue е като да изкачиш доста висок връх, какво видя от тази висота?

Видях, че и на високо, и долу, в ниското, въздухът е един и същ. Височината е субективна величина, освен ако не си в планината. 

Успехът може ли да дойде неочаквано, или задължително е плод на много усилия?

Няма как без усилия. Да, има капка късмет, но ако не даваш всичко от себе си – пропорциите в крайното уравнение няма как да се получат.

Респектираща е твоята скромност и доброта, има мит, че такива хора трудно пробиват?

Всъщност аз не съм нито толкова скромна, нито ангел, обаче в днешно време хората са забравили да бъдат добри. Понякога възпитанието ми дори се бърка с по-специално отношение и всеки път се изненадвам колко много са се изменили човешките взаимоотношения. Затова добротата всъщност помага. По-лесно се общува, по-леко.

Каква е следващата ти цел?

Някой ден да бъда чута. Тук, у нас. И да помагам на хората.

Виж с кого си говорихме миналия месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *