Презокеанска среща с FABO

На тези, които следят редовно хаус чартовете, сигурно им е направила впечатление все по-честата поява в челните позиции на младия бразилски продуцент Fabo.

  • 01.10.2013
  • от Влади Герасимов

Оказа се, че той е и чудесен dj, в момента е на турне в Европа и един от парти point-ове му ще е столичният клуб Blender.

Представи се накратко с няколко думи. Ние те познаваме само като Fabo, продуцента от чартовете?
Казвам се Fabo и съм от един град на име Куритиба, Бразилия. Започнах да диджействам преди 7 години с моя приятел Paco, с него пускам и издавам под името Rolldabeetz. Винаги съм искал да продуцирам музика, затова една година след началото на dj кариерата ми се записах на курс по продуциране.

Има много талантливи продуценти от Латинска Америка, които се местят в Европа, за да могат да се развиват...
Това е факт, да. Много от моите колеги се местят в Берлин, в Барселона... Места, които са удобни за пътувания по цял свят, защото големият океан и разстоянията често са проблем. Аз лично предпочитам да идвам в Европа няколко пъти годишно.

Възможно ли е в днешно време да си само dj, не стана ли задължително освен това да си и продуцент...
Мисля че да… Малко по-трудно е от преди с толкова много dj-и и продуценти. Авторските парчета подчертават личния стил на работа и ако успееш да направиш впечатление и да откриеш себе си и като dj, много по-лесно е да пробиеш.

Разкажи за успеха на Where I Stand, Cosmic Girl...
Честно казано, не очаквах да постигна толкова големи успехи с тези два трака. Просто имах вдъхновение за тях и нещата се получиха естествено.

В повечето си парчета работиш с други продуценти като Karmon, Erik Christiansen, как се намирате?
Слушах демо запис на Erik от Playperview. Много ми хареса и го извиках, когато с HNQO започнахме работа по Cosmic Girl. Karmon пък случайно го забелязах в интернет, няколко месеца преди Where I Stand, след това го потърсих, обменихме контакти и резултатът ви е познат.

Липсва ли ти родината... Играл ли си футбол като малък?
Разбира се, че ми липсва. Всичко е в Бразилия – семейство, приятели, гаджето ми. Иначе не мисля, че има някой, който не е играл футбол като малък.