Fashion minute с Пламена Гиргинова

Надникваме в гардероба на Paci Pac Pac за чиста проба вдъхновение

0 коментара Сподели:

Пламена Гиргинова е мацка с изключително разпознаваем, еклектичен, ярък и тотално готин стил. В избора на дрехите й винаги има нещо, което да те накара да се замислиш, и независимо дали срещата ви е случайна на улицата, или планирана по време на някое от участията й (като оперна певица на голяма сцена или зад пулта като DJ, бел. ред.), погледът ти неминуемо ще сканира поне няколко пъти начина, по който изглежда.

Шапки с периферия, фламинго десени, 90-арско вдъхновени топове, ризи и джинси си правят място в гардероба й с добре скроени рокли, черни сака и полупрозрачни ризи.

Паци виртуозно сменя цветни козирки и очила с огромни кръгли стъкла и демонстрира момичешки, свеж, женствен маниер 24/7, който сякаш е и нейното най-важно тактическо предимство пред останалите.

Повлияни от казаното по-горе решихме да я вземем с нас за няколко сета, но този път не срамно-музикални, от които да се червим, като тези на Shame Party-тата им с Vajarov и Ирина, а тенденциозно-вдъхновени, директно от витрините на мултибранд бутика на Morrigan. Антония Йорданова я преоблича от глава до пети, а аз я разпитвам това онова за стила й. Всичко си е чиста пробва фешън наслада, така че гледай / чети какво ни се получи…

Пламена в три думи?

Party animal / Traveler/ Music addict.

Колко е важна модата за теб?

Надявам се никога да не се превърна в сноб по темата. За мен е важно, че съм изградила някакъв индивидуален стил, в който се чувствам комфортно, секси и уверена, без да превръщам това в цел на ежедневието си.

Има ли нещо, което е супер характерно за стила ти?

Може би това, че

не възприемам basic стила като свойствен и винаги в облеклото си обичам да имам нещо цветно, funny, приковаващо погледа. Дори да се облека цялата в черно, бих сложила розови чорапи с ананаси например.

Как се промени той през годините?

Само към по-добро. Голямо търсене и лутане беше особено през пубертета – не си сигурен дали слагаш дадена дреха, защото „така е модерно“ или защото наистина ти харесва и отива.

Има ли някой/нещо, което е дало отпечатък върху външния ти вид сега?

Интересен факт е, че приятелят ми е голям вдъхновител за мен и непрекъснато му хрумват различни визии, в които според него изглеждам добре. В същото време е страхотен коректив за мен – може да ме накара да се преоблека от главата до петите дори минути преди излизане. Имам доверие на преценката му.

Най-ценният съвет, който си получавала от майка си за начина, по който изглеждаш?

Никога да не правя компромис с комфорта си в името на това да изглеждам впечатляващо – да не нося неудобни обувки, да не ходя леко облечена и да мръзна, ей такива неща.

Имаш ли нещо в гардероба ти, което си откраднала от нея?

Не, ние сме много различни.

Има ли дреха, с която не можеш да се разделиш?

Един черен oversized бомбър с божури на гърба.

Има ли нещо, което винаги си искала да облечеш, но все не ти е стискало?

Няма такова нещо, непрекъснато експериментирам със стила си – каквото съм искала, съм го облякла.

Коя е твоята тенденция този сезон?

Плюш, кадифе, кожа, велур, цветни палта…

А откъде вдъхновяваш стила си?

Обичам да си „открадвам“ идеи от различни места – дори от жени, които виждам на улицата… от филми, клипове. Понякога някакъв детайл, аксесоар просто се запечатва в съзнанието ми и след това го изпробвам върху себе си.

Кой е завършващият щрих в тоалета ти, без който нищо нямаше да е същото?

 В повечето случаи това са обувките. В частност кубинките – имам черни на цветя, абсолютно прозрачни, „диско-кубинки“, които са целите в глитър, плетен черно-бял Martens…

Трите неща, които задължително слагаш в куфара, когато тръгваш на път?

Converse, няколко чифта дънки, черно сако.

Най-универсалният сет, с който можеш да преминеш през всички етапи на деня?

Черни дънки, Nike, полупрозрачна риза с готин принт, коженo яке.

Дай един съвет на 14-годишното си аз…

На 14 ходех с ужасно много грим, смъкнати дънки и гол кръст, така че бих си дала съвет “да се беше носела така, че след 10-15 години да не те е срам от себе си“, ха-ха.

Кое е това, което всяко момиче трябва да знае за модата?

Че е създадена, за да те кара да се чувстваш самоуверен и добре в кожата си, но увлечеш ли се в желанието да си атрактивен и оригинален, може да се озовеш в нелепи ситуации.

Открадни си още няколко минути за мода

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *