Идва ли краят на Oтмъстителите?

Марвел ще убие част от супергероите си - въпросът е кои?

0 коментара Сподели:

Ако трябва да сме честни, никога не сме вярвали, че Марвел ще пусне златната си кокошка – "Отмъстителите". С последния трейлър на финалната част от поредицата обаче ни стана ясно – дошло е време да се разделим с тази сага…или поне с част от участниците в нея. Краят на Фаза Три от Киновселената на Марвел бележи и краят на Отмъстителите. Endgame. След унищожителните събития в Avengers: Infinity War Вселената е в руини, благодарение на злия титан Танос. Жалките останки на съпротивата трябва да се обединят за една финална битка на живот и смърт. Това е планът на хартия. Какво обаче видяхме в трейлъра на "Отмъстителите: Краят"?

Мрак, черно-бели кадри, тежка атмосфера – нещо изключително нетипично за по-скоро леките екшън филми за вселената на супергероите. Първото нещо, което се разкри?

Любимият ни циник – Тони Старк.

В първите сцени забелязваме, че той все още се рее в Космоса, но в края на трейлъра той е сред останалите супергерои. Така че спокойно, Старк няма да умре от недостиг на кислород (и се надяваме въобще да не умира, защото все още сме травмирани от последните жертви на сценаристите). Железният човек обаче изглежда ужасно объркан и притеснен и това усещане не ни оставя до края на видеото.

В трейлъра виждаме и други супергерои, като по-скоро неочаквано попълнение е Ант-Мен, който според някои теории може да изиграе голяма роля във финалния филм на поредицата. Появява се и новоизгрялата звезда на супергеройския небосклон – Капитан Марвел. Последните кадри от трейлъра ни показват героите в нови костюми, за които има теории, че са предназначени за пътуване назад във времето. Ако това е така, то със сигурност има някакъв шанс любимците ни от Марвел да спасят застрашеното от умиране човечество.

Този филм се очаква да бъде най-дългият от поредицата за супергероите.

Първоначално стана дума за три часа продължителност, но на този етап дължината е фиксирана на 2 часа и 40 минути (което отново е по-дълго, отколкото сме очаквали някога). Най-категоричното изказване относно същината на сюжета е "ще бъдат направени жертви". И да, със сигурност някой отново ще умре. Според теориите е най-вероятно Капитан Америка да е този, с когото ще се сбогуваме. Актьорът, който играе тази роля, казва, че е "сложил щита на героя на закачалката", което според много хора е доста ясен индикатор за съдбата на капитана. Други споменавани имена са това на Тони Старк и, разбира се, Танос, стига сагата да има положителна развръзка.

Предстои да видим края и на други велики епоси като "Междузвездни войни" и "Игра на тронове". Определено ще има за какво да си поплачем – дали за Джон Сноу, за Кайло Рен или за Тони Старк – всеки си избира любимия герой, който да оплаче (знам, че повечето ще си поплачем и за тримата). Ние очакваме с нетърпение финала на супергеройската сага, който е предвиден за 26 април, две седмици по-късно от началото на Троновете. И се надяваме, ако този път отново умира някой – нека това да е злото.

Какво следва в Марвел киновселената оттук нататък? Никой не знае. Има обявен един-единствен филм за 2020: нов епизод на Спайдърмен. Оттам нататък мистерията е пълна. Истински клифхенгър – както го правят в добрите сериали. 

Leaving Neverland: Майкъл Джексън в главната роля на секс хищник или жертва на златотърсачи

Ето и 5 литературни герои, с които да избягаш на пролетно пътешествие

За останалите тайни на града последвай Instagram профила ни и спечели колекция класни български вина

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *