ШИНИЪД О\’КОНЪР СЕ ВЪРНА…

На себе си

0 коментара Сподели:

Както всички знаем, мацката с убийствени очи и скандално гола глава, която обикаляше, облечена в черно, градини и статуи в легендарното парче Nothing Compares 2 You, отдавна не е това, което беше. При първия й концерт у нас на 22 юни 2011 г. ясно помним как, когато излезе на сцената, тълпата от фенове започна да се озърта притеснено.

Шиниъд няма и помен от предишния си вид, нито от онази харизма, заради която хиляди изпадаха в екстаз само при появата й. Тя е драматично напълняла, също толкова драматично изгубена и със сериозни проблеми с наркотици, алкохол и още няколко класически дружки на холивудските знаменитости. Последната мистерия около гласовитата О'Конър е, че тя изчезна?! Съвсем буквално при това.

ИЗЧЕЗВАНЕТО

Сигналът беше подаден от нейни близки вчера, а след обявяването й в неизвестност започна издирване в предградие на Чикаго. Ирландката излязла да кара колело и внезапно не се завърнала обратно в дома си, нито отговаряла на мобилния си. Това естествено хвърлило в шок приближените на певицата, тъй като тя нееднократно заявяваше желанието да сложи край на живота си.

О'Конър бе намерена днес невредима, а новината обиколи всички световни агенции. Припомняме, че на 15 септември 48-годишната Шиниъд публикува снимка на тъмен, широк белег в долната част на корема си в профила си във Facebook, под която написа:

„Господи, мисля, че трябва да умра“.

Белегът е вследствие на операция за премахване на матката, след която последваха серия от странни и отчаяни постове в профила й, из между които съобщение, в което тя обяви, че напуска музикалната индустрия.

„Имам нужда от нов дом. И нова работа. И нов живот… музиката е минало за мен. Музиката го направи. Тя ме направи невидима. Убита по душа. Никога няма да се завърна към нея!", сподели певицата.

ПЪТЯТ НАДОЛУ

Истинската драма дойдепреди време, когато Конър написа, че се намира в хотелска стая и е взела свръхдоза. Под поста имаше и послание –

„Това е единственият начин да получа уважение. Ако не публикувам това, моите деца и семейство дори няма да усетят, че ме няма. Мъртва съм от седмици, а те не разбраха".

Причината за поредното „тръгване“ на ирландката от света е, че според нея бащите на синовете й и най-големият й син й забраняват да вижда децата си. Което не изглежда чак толкова странно, при положение че според лекарите Шиниъд страда от биполярно разстройство и няколко пъти е била хоспитализирана за това преди случая.

След свръхдозата, певицата е била откарана в болница в Дъблин, а близките й са били неотлъчно до нея, като последното явно не е направило впечатление на Шиниъд, защото, когато се събудила и не видяла никой в стаята си, тя отново прибягнала до услугите на Facebook и споделила отчаяно:

„Дойдохте да ме видите, докато спя, за да ме подкрепите. Тръгнахте си, преди да се събудя, и не се върнахте повече! Моля ви, защо ми причинявате това? Имам нужда от вас. Имам нужда от вашата любов. Елате и ми обяснете какво се случи. Елате и ми кажете, че съм обичана. Елате и ми кажете, че съм желана. Липсвате ми от седмици. Да чуя, че сте били тук и сте си тръгнали, беше агония за мен. Сега съм ужасно самотна. Моля ви, моля ви, обичайте ме! Моля ви елате и ми помогнете да преодолея това. Умолявам ви! Не ме оставяйте сама!".

Ако този пост ви се струва, меко казано, отчаян, ви припомняме да не съдите твърде строго, защото, както знаем, трудностите никак не са чужди на Шиниъд още от дете.

Тя е третото от пет деца в брак на адвокат и домакиня, който в най-добрия случай е описван като „бурен“, а в лошия – като „катастрофален“. Родителите й се женят млади и бързо след това се разделят. Три от децата остават при майката, а после следват изключително „гадни години“, по думите на певицата, придружени от липси на всички нива. Когато е на 13, баща й я взима при себе си.

Оттогава обаче О‘Конър живее и в интернати и манастири. След това идва известното парче, а след него – милиони. И в банковата й сметка, и като число от фенове, които буквално пощуряват по красивото ирландско момиче с големите очи. Набързо след това Шиниъд има няколко неуспешни брака и три деца, а през 2011 се омъжва и за юриста Бари Херидже, но се развежда 16 дни по-късно. После отново се женят. И така, та до днес.

Коментар тук нямаме освен този, че понякога и най-великата песен не може да те извади от калта, в която бавно затъваш от малък. Понякога да се измъкнеш е избор, понякога да се омажеш в същата тая кал и да пееш с пълно гърло също е решение, защото те, великите песни, от лесно не се раждат.

Смятаме, че О'Конър е време да се стегне, за да може пак да видим големите очи и красивата глава на онова момиче, което през 1990 г. ни разби с „Нищо не може да се сравни с теб“ – песен, написана и композирана от единствения Принс.

И ОТ ТУК ДА ПРОДЪЛЖИМ КЪМ БЪЛГАРСКАТА СЦЕНА И НОВИЯ АЛБУМ НА АНИМАЦИОНЕРИТЕ, НА КОЙТО ВЕЩАЕМ ГРАНДИОЗНИ УСПЕХИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *