Италианските ресторанти в София, които ни съблазняват с вкус и меню

Животът ни сервира храна от Ботуша – показваме ти местата в София, където всяка хапка е по-добра от предходната

0 коментара Сподели:
Италианските ресторанти в София

Неизменна част от очарованието на Италия е скрито в нейните чинии, изпълнени с локални малки тайни и магични вкусове.

Хапките събират мъдростта на опита, традициите на поколенията и съвременния прочит на времето. Посвещаваме септември на нестихващата ни любов към Ботуша и на удоволствието да сме винаги близо до него, благодарение на столичните локации, избрали да ни поднасят именно неговия аромат и очарование. Избираме маса, а после се пренасяме с мигове наслада на някоя романтична италианска уличка. Ето къде да откриеш местата, които умеят да впечатляват, и при които всяка хапка е по-добра от предходната!

Briciole

Италианските ресторанти в София

Нашата градска приказва започва именно оттук, от мястото, в което ще откриеш духа на Италия в цялата му прелест.

Briciole е добре познато кътче, което във всеки сезон от годината може да предложи питателни ястия от Ботуша, приготвени с голяма страст и отношение. Наслади се на подбраните пресни продукти, превъплътени в свежи салати, ръчно приготвена прясна паста или съвършена пица „Наполетана“. Съвет от нас – завърши угощението с чаша ароматно вино и с някой от традиционните десерти, способен да изкуши всеки с комбинацията си от вкусове.

ул. „Ангел Кънчев“ 11
087 865 6403

Ciccione

Италианските ресторанти в София

Няма как да говорим за Италия в София и да не споменем Ciccione и всички гастрономически чудеса, с които ни даряват.

В която и локация да се озовеш, пред теб ще се разкрие живописна палитра от висококачествени продукти, които да вземеш у дома – паста, сосове, сирена, месни продукти и какво ли още не. Сега си представи цялата тази прелест, превъплътена в божествени ястия… Обожаваме пиците, панините, канолите и всички автентични вкусотии, които сме опитвали в менюто им. Ciccione имат и кетъринг услуги, за случаите, в които ти се яде именно италианска феерия от вкус.

Cichetti & Vino

Италианските ресторанти в София

Сгушено в тихия център на София, Cichetti & Vino е новото градско убежище, в което да изживееш частица от очарованието на Венеция и да се влюбиш от пръв поглед.

Освен на тези божествени венециански тапаси – чикетите, тук ще се насладиш и на вълнуващи ястия,

изненадващи небцето с удивителните си качества, на обедни предложения и невероятна селекция ароматни вина. От Cichetti & Vino са успяли да уловят цялата страст и романтика, с която всички свързваме Италия и да я превърнат в гастрономическо пътешествие, от което няма да ти се иска да се връщаш.

ул. „Вискяр планина“ 8
087 991 1998

Da Massimo

Италианските ресторанти в София

Време е да преместим вкусовите ти рецептори в посока Умбрия и Тоскана… досещаш ли се къде те водим?

Da Massimo притежава онова очарование, което моментално да те накара да отпуснеш душата и да се отдадеш на чаша хубаво италианско вино и домашна храна. Менюто им винаги изненадва с оригинални рецепти и вълнуващи предложения, чиито фантастичен вкус отдаваме на първокласните италиански продукти, някои от които откриваме само тук. Типично по италиански, тук те посреща Масимо, който да ти покаже пословичното гостоприемство на нацията, празнуваща живота и всичките му малки удоволствия.

ул. „Александър Пушкин“ 106
087 600 6671

Fresh Pasta to Go

Италианските ресторанти в София

Това очарователно кътче прелест в сърцето на града отдавна е пристан за нашия неспирен апетит към добрата храна.

Fresh Pasta to Go е отбивката, в която откриваме занаятчийска, ръчно приготвена разноцветна паста, която въплъщава в себе си същността на италианската кухня и прелест. Всяка от традиционните им рецепти се приготвя с паста от брашно Семола, със сосове от свежи сезонни продукти и с голяма щипка любов. Опитай пресните им спагети с трюфел, спаначените фузили с песто и пармезан или която и да е от вечните класики. Каквото и да избереш, все ще е вкусно!

ул. „Г. С. Раковски“ 191
089 999 0330

Italiano Vero

Италианските ресторанти в София

Italiano Vero е малка италианска приказка! Енергията и атмосферата тук напомнят автентично италианско бистро, а това е предпоставка за много сладки приказки, хубави мигове и добро прекарване. Ако разгледаш менюто, ще срещнеш както топли и студени традиционни предястия, така и свежи салати, превъзходни неаполитански пици, съвършена прясна паста и кремообразно ризото.

Десертите и виното заслужават отделни хвалебствени слова, затова просто ги опитай!

Заредени с нови сили, тук са изпъстрили менюто с чисто нови предложения, които определено да развълнуват изтънченото ти небце.

ул. „Акад. Петър Динеков“ 8
088 766 5663

La Rocca

Италианските ресторанти в София

Италианската ни одисея продължава до крепостта на автентичния италиански вкус, в която сетивата ни се наслаждават на великолепни ястия с пресни продукти от български ферми, както и такива, идващи директно от Италия.

Менюто тук е изпъстрено със съвършени разнообразни пици,

свежи салати и питателни предястия, изкушаващи основни, паста и ризото, фантастични десерти и куп други изненади. La Rocca е перфектното място и за децата, защото се намира в небезизвестния увеселителен Лунапарк Боби & Кели, който е като рай за всички малчугани.

Младост 3, ул. „Филип Аврамов“
089 768 3317

Leo’s Pizza Il Rustico & Trattoria

Италианските ресторанти в София

Едно от лицата на италианската кулинария у нас е и обединяващият елемент в следващите две кътчета с очарователен характер и храна, която топли душата.

Добре познат с опита и кулинарните си творения, шеф Лео Бианки предава своето италианско обаяние във всяка своя рецепта.

Великолепната градина на Leo’s Pizza Il Rustico е мястото, в което освен на изключително меню и превъзходна винена селекция, ще се насладиш и на живописна гледка към Витоша, която не се описва с думи. На фона на тази красота, горещата пица на пещ, прелестната паста или средиземноморските предложения са дори по-вкусни. Leo’s pizza „Trattoria“, която е и най-новата локация, посреща с уютна зимна и лятна градина, модерен интериор, безплатен подземен паркинг и атмосфера, идеална за обяд или романтична вечеря. На място се наслаждаваме на съвършените пици, морски дарове, паста, домашни десерти и ароматно италианско кафе. Buon appetito!

ул. „Лъчезар Станчев“ 5, Софарма Бизнес Тауърс ул. „Нарцис“ 58

Osteria Tartufo

Италианските ресторанти в София

Когато концепцията е проста и изпипана в детайл, продуктите свежи, а рецептите майсторски приготвени, има ли какво да се обърка? Следващият оазис на добрия вкус посреща теб и сетивата ти в цели три уютни локации. Osteria Tartufo успя да наложи своята италианска философия в София и да я завладее с вкус и разнообразие от гастрономически чудеса – свежи салати, автентични антипасти, класически и авторски пица и паста предложения и брънч, който да превърне уикенда в нещо специално.

Екипът им опредлено успява да превъплъти всеки първокласен продукт в същинска сензация за небцето.

Последно, но не и по важност са уютните градини на Osteria Tartufo, с които обират всички овации и правят градските ни турове много по-приятни. За финал – отпий от игривите мехурчета на някое от фантастичните пенливи вина и завърши италианското си пътешествие както подобава.

бул. „Васил Левски“ 45; ул. „Христо Белчев“ 32; ул. “Шипка” 11

Paradiso Pizza & Friends

Италианските ресторанти в София

Какво изплува в съзнанието ти щом си помислиш за Италия? Хрупкава и лека пица или съвършена паста? Е, тук ще откриеш и двете!

Сред пъстрия интериор сме хапвали едни от най-впечатляващите варианти на любимите ястия. Тестото им ферментира 36 часа и е с цели 68% хидратация, което прави пиците леки и въздушни. Висококачествените италиански продукти, които влагат в пица и паста предложенията пък завършват феерията от вкус по най-добрия възможен начин. Опитай „Sweet chili o’mine“ с пикантен салам спианата, ндуя, домат Сан Марцано, козе сирене и мъничко мед за сладост. Delizioso!

бул. „Витоша“ 102
087 830 2964

Roma Bene

Италианските ресторанти в София

Ако искаш да потънеш в модерна италианската приказка, Roma Bene е мястото, където тя оживява навсякъде около теб.

Кухнята тук предлага изобилие от вкусни и здравословни ястия, съчетаващи класически рецепти с авторски предложения, които можеш да откриеш само тук. Независимо дали ще избереш да потушиш средиземноморските страсти с някое от фантастичните рибни ястия или ще заложиш на класическа паста – сетивата ти ще ликуват от вкусовете, с които ще ги нахраниш. Допълни преживяването с чаша охладено розе и се наслаждавай на сладостта на живота.

бул. „Никола Вапцаров“ 57
087 907 7577

VICTORIA

Италианските ресторанти в София

Ресторанти VICTORIA – мястото, където италианската традиция оживява във всяко ястие. Приготвени с внимание и любов, специалитетите им ще те отведат на кулинарно пътешествие из регионите на Италия. От класическа пица на пещ до автентична прясна паста, неустоимо ризото и домашно приготвени десерти.

VICTORIA вярват, че добрата храна е повече от просто ястие – тя е изживяване, което събира хората заедно.

Независимо дали планираш романтична вечеря, семейно събиране или просто желаеш да се насладиш на истинска италианска кухня, вратите са отворени за теб. Усети магията на Италия с всяка хапка.

Villa Bellucci

Италианските ресторанти в София

Обичаме местата, които успяват да уловят безметежния дух на Италия и да го представят в целия му блясък, цвят и обаяние.

Точно по тази причина спираме до великолепната къща на ул.„Шишман“, превърнала се в елегантната Villa Bellucci. Добре познати като ресторант и енотека, тук не спират да изненадват сетивата и да ги изкушават с интересни ястия, селекция вино за чудо и приказ и коктейли, чиито вкус да споделиш с любими хора. Септември е най-подходящият момент да се потопиш в прохладата на градината им, да притихнеш с града и да му се насладиш от сърце.

ул. „Цар Шишман“ 12
088 933 8808

Остерия Pastoccino

Италианските ресторанти в София

Италианската ни приказка завършва с едно от най-романтичните кътчета в града,

действащо ни като магнит при всеки порив за домашно приготвена храна. Екипът на Остерия Pastoccino овладява майсторството до степен съвършенство и разтапя небцето ни с невероятна паста и автентични ястия от Италия, отговарящи на всяка представа за изумителен вкус. Допълни пътешествието с чаша превъзходно вино от селекцията им и се наслади на малките удоволствия, които животът ти сервира наесен. Тихата уличка, нежният септемврийски полъх, очарователната градина – не е ли това същинска идилия?

ул. „Сан Стефано“ 27В (вход откъм ул. „Шейново“)
088 718 1856

7 дни в Италия: скъпоценни и автентични изживявания

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *