Още две нови цветни игрища в София – даваме ти пълен списък на всички локации!

Уникалните игрища на Николай Петров GLOW завладяха София, а ето и къде да ги намериш локация по локация

0 коментара Сподели:

снимки: Марин Кафеджийски/@mandarinata 

Уникалните игрища на Николай Петров GLOW завладяха София, а ето и къде да ги намериш локация по локация

Трябва да си бил в Аляска през последната година и половина, за да не си разбрал, че София се сдоби с чисто нови цветни съкровища – игрища за чудо и приказ.

Реновирането им е дело на Николай Петров GLOW – художник и дизайнер по образование, но най-вече графити артист и съвременен стенописец по призвание.

Той е първият артист, рисувал в атриума на Квадрат 500 проекта „Стената“ през 2020. GLOW вече може да се похвали и със самостоятелната изложба – инсталацията MULTICOLORVERSE в Depoo, която имахме възможност да видим през ноември миналата година. Най-актуалната новина покрай него е, че в последните месеци ни подари още две чисто нови игрища, за които нямаме търпение да ти разкажем. И понеже тези разкошни локации станаха много, сме ги систематизирали за теб в пълен списък. Ето ги и тях – трите цветни игрища на София, които разтапят сърца.

Лозенец – ул. „Богатица“ 36

Общинското баскетболно игрище на ул. „Богатица“ 36 в любимия ни квартал Лозенец беше първото, което засия в цветовете на GLOW. То беше преобразено в цветна мозайка от фигури с проекта Good Game, представящ

динамична игра между две цветови гами, противопоставящи се една на друга и в същото време сливащи се в единно цяло.

Това място стана толкова хитово, че месеци след появата му можехме да видим десетки деца и спортисти да му се радват и поне още толкова фенове на инстаграм да си правят убийствени кадри там. Игрището определено повлече крак за още от същото.

Стрелбище – ул. „Йордан Йовков“ 15

Само преди месец Николай ни изненада с чисто новото си творение – игрището в кв. Стрелбище. Макар и по-малко на площ, то е претворено в типичните цветове за артиста, като на него можем да разцъкаме страхотен баскетбол. „Първото игрище за сезона е готово – този път изпълнено с професионална спортна настилка и с помощта на Алекси Иванов и Epifan Pefev.

Благодаря ви, момчета, за подкрепата и безупречната работа въпреки мръсната жега и тежките условия.

Снимките от небето са благодарение на най-якия пилот Марин Кафеджийски. Този проект реализирахме по покана на Столична община – район „Триадица“. Благодаря за доверието и за пълната свобода в процеса на работа. Неслучайно казвам първото, очаквайте още съвсем скоро!“, каза Николай за съкровището в Стрелбище.

Стрелбище – ул. „Нишава“ между блок 97 и 98

Последната красота от Николай откриваме отново в кв. Стрелбище, този път на ул. „Нишава“. За наше щастие този път игрището е двойно – за футбол и баскет, което значи два пъти повече красота и два пъти повече цвят.

Признаваме си, че ставаме все по-впечатлени и очакваме съвсем скоро още радост за очите и душите, а ти тръгвай към локациите,

защото слънцето все още е високо, а времето предразполага истински дзен на открито. П.П: Не забравяй, че друго разкошно цветно игрище те чака и във Велико Търново – виж и него тук.

За още от същото – виж Къде е новото цветно игрище на София?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *