The Local: Николай Петров GLOW

Той е художник, артист и ноемврийско вдъхновение

0 коментара Сподели:
Николай Петров

Независимият графити артист и дизайнер Николай Петров смело и със засилка отваря вратите към нови светове с работата си.

Той е човекът, който преобрази общинското баскетболно игрище на ул. „Богатица“ в цветна мозайка от фигури с проекта Good Game, представящ динамична игра между две цветови гами, противопоставящи се една на друга и в същото време сливащи се в единно цяло. Николай е и първият артист, рисувал в атриума на Квадрат 500 проекта „Стената“ през 2020.

Последното актуално покрай GLOW е самостоятелната изложба инсталация MULTICOLORVERSE в Depoo, която имаш възможност да посетиш до 18.11. Вселената от цветове, форми и звуци в главата на Николай е интересно място, на което да се озовеш.

В следващите редове ти представяме една малка част от целия този космос.

Колелото

Избрах колелото, защото е най-близкият ми приятел в града, а и не само. Карам го абсолютно постоянно и навсякъде, въпреки че покрай работата ми често се налага да използвам и автомобила си заради всички кофи и стълби, които трябва да нося. Явява се и като позиция за това как виждам активния живот в града. Силно се надявам средата да се промени в посока, в която е по-комфортно за всички да го използват по-масово.

Колонка

Музиката винаги много ми помага, особено при по-физическите процеси, които отнемат много дни. Работата спори повече, когато сте в група и се споделя, вместо да е на слушалки. Музиката е голям спътник и вдъхновение за цялото ми творчество и затова търся връзката между нея и това, което правя. Имам идеята и желанието, че в един момент ще мога да направя нещо аудио-визуално, в което едното да въздейства или взаимодейства върху/с другото. Нямам представа какво ще е, но ще се роди някога.

Ръкавици и винтоверт

Тези два предмета символизират всички инструменти, които използвам в работата си. Винтовертът е много специфичен, защото, освен че с него си бъркам всички цветове, ми помага за строителните моменти, за които никой не си дава сметка, докато не отиде на терен. Ръкавиците ме пазят от вредните химикали, с които работя, и са съществена част от работата, каквато е например и маската.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *