Къде е новото цветно игрище на София?

Николай Петров – GLOW отново избухва със страхотна градска красота, а ние ти разказваме какво ни е сътворил този път…

0 коментара Сподели:

снимки: Николай Петров – GLOW, Марин Кафеджийски фотограф/дрон оператор

София има нужда от цвят и колкото повече, толкова по-добре!

Обожаваме градските проекти, които разкрасяват любимата ни столица и няма да спрем да ти ги показваме, защото те правят разходката ни в града по-приятна, а дните и летните ни вечери много по-свежи и вдъхновяващи. Ето защо ти съобщаваме супер новина – художникът и графити артист Николай Петров – GLOW отново сътвори мащабен проект – завършена, цветна и пленяваща спортна площадка за баскетбол в квартал Стрелбище, София.

Подсказваме ти, че GLOW e художник и дизайнер по образование, но най-вече графити артист и съвременен стенописец по призвание. Творчеството му откриваме предимно в  градската среда върху стени и фасади, фонтани, спортни площадки и изоставени обекти. Той е човекът, който миналата година преобрази общинското баскетболно игрище на ул. „Богатица“ в цветна мозайка от фигури с проекта Good Game, представящ динамична игра между две цветови гами, противопоставящи се една на друга и в същото време сливащи се в единно цяло.

„Творбата акцентира даденостите на игрището и сплотява прилежащите детайли на площадката – кошове и табла, наказателното поле и центъра, както и зоната с двете маси за тенис. “ – каза за стартовия си проект Glow. 

Николай е и първият артист, рисувал в атриума на Квадрат 500 проекта „Стената“ през 2020.

След това Ники имаше самостоятелната изложба – инсталацията MULTICOLORVERSE в Depoo, а сега е готов и с работата по игрището, за която разказва:

„Първото игрище за сезона е готово – този път изпълнено с професионална спортна настилка и с помощта на Алекси Иванов и Epifan Pefev.

Благодаря ви момчета за подкрепата и безупречната работа, въпреки мръсната жега и тежките условия.

Снимки от небето са благодарение на най-якия пилот Марин Кафеджийски. Този проект реализирахме по покана на Столична община – район „Триадица“. Благодаря за доверието и за пълната свобода в процеса на работа. Неслучайно казвам първото, очаквайте още съвсем скоро!“.

Ние несъмнено очакваме още нови творения от артисти като GLOW, защото вярваме, че градската среда трябва да се променя, освежава, реновира и да й се дават много нови възможности да се превърне в наистина спираща дъха. Издаваме, че можеш да очакваш още такива изненади от GLOW във Велико Търново и София. Сега се отправяме към кв. Стрелбище да поцъкаме страхотен баскет, а на теб смело казваме – идвай да видиш това произведение на изкуството!

За още от същото – виж The Local: Николай Петров GLOW

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *