Ресторантите с морска храна в София: 5 места, които ще те омагьосат

Техни морски величества – най-добрите места с морска храна в София. Не ги пропускай!

0 коментара Сподели:
Mediterra terace

Древна легенда разказва за рибар от Ливорно,

който отишъл с лодката си за риба, но го застигнала силна буря и загинал. Малките деца на рибаря, останали сами, отишли при другите рибари да молят за храна. От всяка къща им дали различни видове риба, с която в комбинация с малко подправки и домати от градината майката приготвила яхния. Изкусителният аромат на тази яхния бил толкова опияняващ, че местните казали, че тя може да съживи всеки и да даде нова надежда на страдащите.

Така се родила рецептата за Cacciucco.

От тогава до сега ние също абсолютно вярваме, че морската храна е магична и специална. Тя съживява, извисява, дава необятни възможности за наслада и е наш любим комплимент към небцето, когато желаем кулинарен празник.

Ето защо на следващите редове са техни морски величества – най-добрите места с морска храна в София. Не ги пропускай!

Concept Brasserie

Още с първите си стъпки на гастрономическата сцена, Concept Brasserie ни спечели с кухнята и питиетата си, като стана едно от любимите ни кътчета за следработни удоволствия. Тръгнем ли на лов за добра морска храна, мрежата ни обезателно се оплита и тук, защото новите им предложения никак не са за изпускане. Избираме си хрупкави скариди и калмари с лимонов дресинг, добавяме към това някой от бляскавите им коктейли и отплаваме към морския бриз и всички съпътстващи го благини. Ahoy!

бул. „Витоша“ 146
088 683 3333

Hamachi Ni

Да хапваме прясна и добре приготвена морска храна е като празник за небцето. Обичаме да я улавяме именно в Hamachi Ni, защото тук винаги успяват умело да представят японските кулинарни ценности с ястия и подбрани висококачествени продукти. Сервират ни Торо – корем от атлантическа Bluefin риба тон, уловена по древния хуманен метод Almadraba. Добавените пастет от авокадо и печени аспержи завършват източната симфония от вкус, с която омагьосват дълбините на София, но и нашите сетива.

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244

Jazu

Прохладната зелена тераса на Jazu е също толкова примамлив пристан, когато ни се прияде първокласна морска храна. Юлското им предложение са стриди от една от най-големите ферми в Нормандия – Daniel Sorlut от 1930г. Стридите се внасят със самолет, ексклузивно само за Jazu, за да може да се насладиш на ароматите на прясната стрида, на деликатната й текстура и плътното и кремообразно месо. Комбинирай изобилния вкус с чаша франчакорта и се отдай на удоволствията, които градът ни поднася през юли.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Виж още: City Walk: баровете, ресторантите и магазините на Пловдив

Mediterra Restaurant & Wine Bar

Средиземноморският вкус се е настанил тук толкова явно, че морският бриз почти се усеща с всички сетива. Палитрата им е изпълнена с балансирани сезонни предложения, които ще те потопят дълбоко в света на гастрономията. Опитай Скариди саганаки или Филе от лаврак, като не забравяш, че тук те очаква и впечатляваща винена листа от цял свят, която перфектно допълва нюансите на пъстрата кулинарна дестинация, настанена в една от най-впечатляващите сгради в столицата.

Grand Hotel Millennium Sofia
бул. „Витоша“ 89B; 088 795 5525

Shades of Red

Приказната градина на Shades of Red е като градски оазис, в който се отбиваме при всеки порив за гастрономическа наслада, а в случая и за прясна морска храна. Поднасят ни акценти от лятното си меню, които привличат сетивата с изпипан в детайли вид и апетитен аромат на средиземноморска кухня. Отбий се и опитай босилковите спагети с песто, кедрови ядки, черен сусам и гриловани кралски скариди или Лобстер термидор, с който напълно да забравиш, че си в столицата и да се пренесеш право сред сините вълни.

Grand Hotel Sofia, ул. „Гурко“ 1
02 811 0930

Летните градини на София: 32 градски оазиса

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *