Летните градини на София: 32 градски оазиса

Сенките, под които се наслаждаваме на лятото

0 коментара Сподели:
garden

Животът на открито е по-хубав!

Юни вече е тук и е време да тръгнем на обиколка из градските оазиси, в които времето спира забързания си ход.

Романтични, модерни, просторни или китни и сгушени, външните пространства на заведенията в града умеят да улавят сетивата като в мрежа и да ги задържат там чак до хладните есенни дни. Скриваме се отвън, за да опитаме от любимите си ястия, да охладим страстите с коктейли или да потанцуваме под звездното юнско небе. Да тръгваме!

33 Gastronauts

33 gastro

Животът на открито се характеризира с наслада, свобода и мъничко безгрижие.

Просторната градина на гастронавтите е онзи балон, в който да охладиш страстите и да се убедиш, че животът всъщност е хубав. Богатата селекция български и френски вина и цялата обстановка са идеалната компания за фантастичната им кухня. От 2014 насам екипът развива българската кулинарна култура с „живи“ ястия, които вълнуват всички сетива и обогатяват вкуса на столицата с експериментален дух и много колорит.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14

087 937 5233

Bar National

bar national

В туптящото сърце на града, със страхотен стил и бохемски дух – Bar National е всичко, което можем да искаме от перфектната лятна локация. Тук ни очакват мастери по миксология, коктейли, които ни скриват шапката, интериор, напомнящ парижки шик, и събития по наш вкус. Различни ивенти ни радват на площада пред бара – театрални представления, четения, партита с танци, гостуване на бармани и dj-и, спортни събития и презентации на алкохолни напитки. Не ги пропускай!

пл. „България“ 1, НДК, до Моста на влюбените

088 201 2039

Cocktail Bar

cocktail bar

Една от спирките ни се намира точно там, където „Ангел Кънчев“ и „Солунска“ се хващат за ръце
и се разбират да пият коктейли. Охладените чаши, пълни с наслада, са способни да ни задържат в омаята си за поне няколко блажени часа. Тук е райското кътче за любителите на добрите питиета, забъркани с вкус и опит, от висококачествени съставки, пресни плодове и ароматни билки.

Цялата тази градска романтика ни привлича като магнит всеки път щом минем оттам.

ул. „Ангел Кънчев“ 9

087 715 1152

Crystal Burger & Steak

crystal

Ако си зажаднял за сочни стекове и бургери, имаме предложение за теб, при това с бонус – феноменална гледка към Витоша. Атмосферата тук е тематична и сама говори за разнообразието от селектирано висококачествено месо от САЩ, Аржентина и Австралия. За свежест предлагат и не по-малко впечатляващи салати, с които да допълниш месните изкушения. Правилно подбраните мерудии тук подчертават вкуса на месото, точно както и градината им прави живота ни през лятото много по-хубав.

Sofia Ring Mall

088 919 5519

Da Massimo

massimo

Голямата ни слабост – домашната италианска кухня, е нещо, на което едва ли някога ще се наситим. В Da Massimo тя е автентична, вкусна, стопляща душата. Рецептите от Умбрия и Тоскана включват питателни ястия от Средиземноморието, грижливо подбрани от екипа, за да бъдат възможно най-близки до същността на италианската гастрономия. Локацията им в кв. Бояна ни дава възможността да се насладим на всичко това, докато правим слънчеви бани под открито небе и се любуваме на Витоша.

ул. „Александър Пушкин“ 106

Edo Sushi

edo

Да се потопиш в азиатската приказка на Edo Sushi, при това в полите на Витоша, е преживяване, което си струва да си подаряваш често.

Японската кухня е завладяваща, екзотична и необикновена.

Тук те очаква разнообразие от суши предложения за всеки вкус и много традиционни ястия, които да те пренесат право в Азия. На фона на гледката, която се разкривa от градината им, всичко е по-вкусно, по-запомнящо се и осезаемо по-вълнуващо.

Sofia Ring Mall

088 666 1614

Grand Café

grand cafe

Откритата тераса на Grand Café е едно от любимите ни столични кътчета. Закътана сред зеленина и в непосредствена близост до един от символите на София – Народния театър, приласкава с уют, отбрани ястия, десерти и разнообразие от напитки. Терасата е с капацитет от 200 души, а кухнята представя авторски интерпретации на любими класически предложения. Непременно ги посети в някой слънчев ден, за да споделиш и ти това сладко очарование.

Grand Hotel Sofiaул. „Ген. Гурко“ 1

02 811 0940

Imperial Gastrohub

imperial

Няма как да подминем и горещата точка за всички истински бохеми – Imperial Gastrohub. Тук може да срещнеш само хора, които обичат живота и му се наслаждават от сърце. Градската динамика и цялата приятна глъчка са идеалната компания за споделяне на някое добро питие от селекцията им, придружено от фантастичните им висококачествени сирена. Ако и ти като нас обичаш миговете на открито, отбий се още днес и просто се слей с града и неговия ослепителен чар.

пл. „Петко Р. Славейков“

089 785 1111

Italiano Vero

italiano vero

Перфектно изпечена неаполитанска Маргарита, фокача, извадена директно от пещта на дървени въглища, прясна паста Карбонара и страхотни морски дарове са само част от вълшебствотo, което може да опиташ в Italiano Vero.

Тук, в полите на Витоша, е събрана цялата пъстрота на Италия –

от покривката до храната, а зимната им градина и откритото им пространство не правят изключение. Цветни, уютни, просторни и с внимание към всеки детайл – истинско la dolce vita изживяване.

ул. „Акад. Петър Динеков“ 8

088 766 5663

JAZU

jazu

JAZU покорява сърцата ни с японско съвършенство. Тук освен абсолютно фамозния им прочит на съвременна японска кухня те очаква и разкошната им градина в стила на източния минимализъм. Обградена от зеленина, с изчистени линии и естествени материали, тя е идеалният оазис да се насладим на прясната Atlantic Bluefin риба тон с манго, нар и саликорния или авторското суши. Компанията на contemporary jazz на живо допълва съвършеното изживяване.

бул. „Никола Вапцаров“ 55

088 710 4010

Kino Cabana

kino cabana

Тази чудна лятна сцена винаги съумява да завърти като във вихър емоции, музика и усмивки, докато не образува едно истински добро прекарване. Kino Cabana е едно от най-лежерните градски кътчета, на които да се отбиеш за коктейли, концерти и всякакви яки мероприятия. Много пъти са се разливали разнообразни коктейли и са се кършили тела под съпровода на разнообразната им програма. С нетърпение очакваме всичко, което са ни подготвили за настоящия сезон.

Едно е сигурно – докато е топло, ние сме тук!

пл. „България“, НДК

088 260 8030

La Bottega

В градината на La Bottega Al Viale може често да откриеш нашето италианско амплоа кротко да се наслаждава на живота. Скрити като в таен оазис, обичаме да се наслаждаваме на целия интериор и всички детайли, които изграждат атмосфера на блаженство и безгрижие. Всички ястия и селекцията от вина носят със себе си апетита за живот, така необходим за преживяване на градския шум. Ако можеш, опитай от всичко! Ако не успееш на един път, то това е още една причина да прекарваш повече време там.

ул. „Ралевица“ 90

088 885 2233

La Branche

la branche

La Branche e реновираният ресторант на Crystal Palace Boutique Hotel с впечатляващ интериор, страхотно меню и космополитно усещане, което ни дава централната и елитна част на София. Градината им пък наричаме абсолютно впечатляваща и без да се замислим, се потапяме в пищната ѝ зеленина, красиви цветя, много дърво и естествени материали. Тя е изисканото им бижу, в което да се насладиш на елегантните ястия, страхотното вино и новото ала карт меню пролет/лято.

хотел „Кристъл Палас“, ул. „Шипка“ 14

02 948 9499; 088 558 1758

Largo Di Serdica

largo di serdika

Представи си – в сърцето на града си, около теб са исторически съкровища и безспорно едно от най-красивите кътчета на София, пиеш разкошни коктейли, хапваш абсолютно впечатляваща храна, красиви малки лампички блещукат, а невероятни музиканти свирят съвсем на живо на чувствен саксофон или нежна виола! Всичко това се случва в Largo Bar & Diner и красивото им външно пространство.

Тук наистина ще усетиш как София бохемства в ритъма на най-добрите европейски столици.

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2

088 833 2222

Lege Bar & Diner

lege bar

Всеки, който обича София, няма как да не се е наслаждавал на страхотното външно пространство, красивата тераса и феноменалните коктейли в Lege bar and diner. Модерният облик на мястото ни е любим както за летни дни, така и за омайни вечери с приятели, в които искаме да опитаме легендарните им бар предложения, вкусната храна и готините събития. Тук София танцува и бохемства по най-красивия начин, затова го сложи начело на списъка ти с най-добрите летни спотове в града.

ул. „Леге“ 15A

088 299 9222

Leo‘s Pizza

leo's pizza

В новата си локация в Софарма Бизнес Тауърс Leo‘s pizza „Trattoria“ ни посреща със страхотни изненади, но и с чисто нова невероятна зимна и лятна градина. Външното им пространство е решено с много чар в детайлите, монохромни цветове, естествени материали, простор и комфорт за всички гости. Ресторантът разполага с подземен паркинг, безплатен всеки ден от 19:00 до 00:00 ч., а на място се наслаждаваме на чудни пици, паста, морски дарове, домашни десерти, истинско италианско кафе и какво ли още не.

ул. „Лъчезар Станчев“ 5, 1797 жк Изток, Софарма Бизнес Тауърс

087 864 2824

Memento

memento

Искаш ли юнските вечери да са под открито небе, с коктейли и партита до сутринта?

Това е мястото, където градските легенди небрежно отпиват от чаша с уиски в уюта на прохладната градина. В нея може да се насладиш на слънчеви бани с ароматно еспресо, следобедни или тематични вечерни партита. Създай незабравими спомени, стани част от историите на нощна София. Memento Creating memories!

ул. „Г. С. Раковски“ 106

Централен вход НДК

бул. „Витоша“ 32

Mr. Pizza „Васил Левски“

mr pizza

Веригата Mr. Pizza ни е доказала, че предлага едни от най-вкусните пици на пещ в града в комбинация със страхотна европейска и средиземноморска кухня. За летен разкош те водим в градината им на бул. „Васил Левски“ 53 и споделяме, че това е едно от любимите ни външни пространства. Разположено елегантно в кокетен вътрешен двор, тук те очаква прохлада, стилен интериор и чудесно уединение, подходящо за разточителни вечери, специални поводи и изискани делови срещи.

бул. „Васил Левски“ 53, 1142 София център, София

088 829 7454

Mr. Pizza „Младост“

mr pizza

Втората градина на Mr. Pizza, в която те водим, определено е тази на ул. „Йерусалим“ 22. Тук ни очаква приказен оазис – модерен екстериор, монохромни цветове, много цветя, усещане за простор и безупречно обслужване. Във външното им пространство може да се насладиш на страхотната им и легендарна пица, специалитети от европейската кухня и средиземноморски изкушения. Не забравяй и вкусните лимонади и бар предложения, защото без тях лятото няма да е същото. Очакват те!

ул. „Йерусалим“ 22, 1784 Младост 1, София

089 551 9651

Остерия Pastoccino

Остерия Pastoccino

Винаги се спираме тук, когато ни се хапва истински добра паста или автентични ястия от Италия, които напълно отговарят на всяка представа, която може да имаме за средиземноморската кухня. Освен безметежния дух и ароматите, които витаят и привличат още от съседната пряка, Остерия Pastoccino се слави и с очарователна градина.

На кокетните масички може да отпиеш чаша вино, да се насладиш на лекотата на живота и да споделиш юни с любим човек.

Дори този човек да си ти.

ул. „Сан Стефано“ 27В (вход откъм ул. „Шейново“)

088 718 1856

Osteria Tartufo „Хр. Белчев“

Osteria Tartufo

Osteria Tartufo освен изумителна италианска храна ни предлага и истинска наслада за сетивата на локацията си на ул. „Христо Белчев“, която се намира в реновирана сграда – паметник на културата. Там ни очаква страхотната им градина в уединен вътрешен двор, покрит със зеленина, красиви дървени мебели, кокетни зелени столове, маси – произведение на изкуството – и старинни амфори. Не пропускай и главния герой тук – красив Prosecco Bar, който ще е любимият ни оазис това лято.

ул. „Христо Белчев“ 32

087 779 4999

Plate Bar & Restaurant

plate

Plate е мястото, на което можеш да намериш уединение в центъра на града. С чисто ново меню и само на метри от НДК, тук можеш да се настаниш в лятната или зимната градина. Докато се наслаждаващ на простор и артистичност, от Plate ще те зарадват с изискан интериор и страхотно обслужване. Кухнята е интернационална, с обедно меню, свежи морски изкушения и месни ястия на BBQ. Обърни внимание и на извитият skylight покрив, допълващ обширното пространство.

ул. „Верила“ 3

087 933 3332

Roma Bene

roma bene

Ако искаш да усетиш духа на италианска магия, то тук той се носи из цялото пространство. Големите стъклени врати ни разкриват гледка, която си струва всяка минута, прекарана тук, а планинският ветрец в градината напомня за зелените полета на Тоскана. Кухнята в тази малка Италия изобилства с добра и здравословна храна в лицето на класически рецепти и такива, които ще срещнеш само тук.

За десерт – панакота с касис, гледка и чаша вино… Perfetto!

Sofia Ring Mall

088 883 3166

StandArt Comfort Food

standart

Тук вкусната храна и изкуството са в неделима симбиоза. Освен страхотните им специалитети, като домашни содени питки, Мухамара, свински уши, деглазирани ребра, зелена биричка и какво ли още не, на място те очаква и тяхната арт градина. Избираме я заради уединеното пространство с много зеленина, графитите, цветните детайли, кокетните малки маси и от любимите ни лампички, които правят летните нощи по-романтични от всякога. Музиката и интересните събития са само бонус.

ул. „Странджа“ 35

088 495 1036

Stroeja Open Air

stroeja

Stroeja Open Air бързо ни пренесе в уникалната атмосфера, която всичко с марка Stroeja носи. Тук усещаме лятото в пълния му потенциал под любимите чадъри, страхотния бар и обширното пространство за танци и среща с готини хора. Ако искаш да си в най-горещата парти точка на София с уникални коктейли, супер алкохолна листа и музика до зори – това е мястото. Очакват те и толкова голямо количество ивенти за този сезон, че те съветваме да ги следиш в социалните мрежи.

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 38, Национален стадион „Васил Левски“

The Scene

the scene

Покривът на хотел Hyatt Regency Sofia определено е най-горещата точка в града, предлагаща ни премиум изживяване. Със стилна закрита част, красива открита тераса и гледка за милиони, The Scene бързо покори ценителите на класните удоволствия. Тук ни посрещат с авторски коктейли, страхотна бар селекция, екстериор, който обожаваме, и гурме меню. Събитията им са разнообразни, така че ако си готов за warm nights & city lights – това е мястото.

пл. „Васил Левски”, Hyatt Regency Sofia

+359 88 255 0805

Top Secret

top secret

Летният сезон в Top Secret е официално открит и това е една от най-хубавите новини, които чакахме. Обожаваме концепцията на мястото за посетители 18+ и гарантираме, че тук ще се насладиш на истински градски хедонизъм. Страхотна зелена площ, изчистен минималистичен интериор и разбира се – басейн, който обожаваме. Top Secret е със супер бар и впечатляваща храна, а събитията, които организират, определено си заслужават. Тук те очаква най-доброто лятно преживяване.

бул. „Климент Охридски“ 107 кв. Малинова долина

087 987 8878

Umami

umami

Ако има нещо, което чакаме с нетърпение с идването на топлите дни, то това е екзотичният дух в японската градина на Umami. Да се наслаждаваш на великолепната храна по авторски рецепти сред цялата зеленина и хармония е изживяване, което обезателно трябва да изпиташ. Визията им за кулинарията ни допада напълно, защото е изпъстрена с въображение, прецизност и щипка фантазия. Съветваме те да запазиш своето място в това кътче, което ще те изпрати право в магичната
Азия. 

бул. „Джеймс Баучер“ 100

088 480 4040

Wine & Co.

wine and co

Тази магична точка на ул. „Ангел Кънчев“ винаги е грабвала с непринудената си и очарователно оживена атмосфера. В духа на блаженството я слагаме в любимата си селекция за места на открито, защото тук всяка чаша обогатява винената култура в града и душата ни едновременно. Концепцията на бар и магазин и първокласната селекция еликсири и италиански сирена и колбаси превръщат Wine&Co. в едно романтично кътче, посветено само и единствено на добрия вкус и красивото в живота.

ул. „Ангел Кънчев“ 7

088 960 8888

Градски легенди

gradski legendi

Кой не е чувал за тях, кой не ги е възпявал след кулинарен екстаз – „Градски легенди“ са си напълно легендарни, защото тук хапваме невероятни стекове и морска храна, приготвени по най-иновативни технологии. Лятната им градина е в сърцето на любимото ни място в града – Кристал, където бохемският дух витае във всичко наоколо. В откритото им пространство се наслаждаваме на ястия от първокласно говеждо и прясна риба, изключителна винена листа и перфектен сервиз.

ул. „Аксаков“ 14

087 925 5555

КЕВА

КЕВА

В КЕВА и промеждутъка от растителност, изкуство и естетика честичко намираме своето място. Градината им предразполага към сладки приказки, сутрешно кафе, вечерни танци и всякакви други приятни занимания. Обичаме да идваме тук и за яките им партита и ивенти, за следработни срещи и изобщо за всички поводи, които си измисляме, за да изпием по едно.

Тук са си от нашите!

Остава само да наминеш и да забравиш за всеки градски шум.

ул. „Г. С. Раковски“ 114

087 863 3505

СтоЛица Гастро Пивница

столица

Едно от интересните места в столицата ни очарова още щом отвори врати с погледа си към времената, в които месните ястия и студената бира бяха на почит.

Лицето на гастро пивницата е автентично и типичните български черти много му отиват.

Градината вече е отворена, така че имаш зелена светлина да се разходиш до ул. „Любляна“ и да замезиш с някое от предложенията им. Не пропускай и съботно-неделното културно хранене, с което ще лекуваш махмурлука от петък, докато с кеф облизваш пръсти.

ул. „Любляна“ 2А

087 882 2922

Виж още: City Walk: баровете, ресторантите и магазините на Пловдив

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *